Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

‘Grootste paardenconcours van Nederland’ van start in Almelo

Geplaatst op 17 juni 2014 door   ·   Geen reacties

Gert-Jan_BrugginkALMELO – De Almelose ruiterdagen gaan dinsdag ook voor de paarden van start. Het grootste paarden- en ponyconcours van Nederland wordt voor de 47ste keer georganiseerd en staat te boek als één van de grootste hippische evenementen van Europa. Diverse (regionale) toppers verschijnen aan de start.

De afgelopen dagen werden al diverse wedstrijden voor pony’s georganiseerd, maar nu gaan ook de wedstrijden voor paarden van start. Het deelnemersveld is dit jaar erg sterk. Zo maken regionale topruiters als Gert-Jan Bruggink (foto, De Lutte), Robert Vos, Remco Been (beiden Wierden), Sjaak Sleiderink (Denekamp) en Tom Brinkman (Tubbergen) dinsdagavond al hun opwachting. Zij doen met hun paarden mee aan de 1.40 meter wedstrijd.

Gedurende de rest van de week zijn zowel spring- als dressuurwedstrijden gepland. Op zaterdag wordt gestreden om de Grote Prijs van Almelo en zondag is de grote finale met een derby: de Bolk Transport Trial Jumping Almelo.

Het evenement dat bij het Twents Hippisch Centrum in Almelo wordt gehouden, is gratis te bezoeken. Voor meer informatie en het volledige programma van de overvolle week: klik hier.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief