Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Het Ravijn stelt met Wyco de Vries oude bekende aan voor damesteam

Geplaatst op 9 juni 2014 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Waterpolovereniging Het Ravijn heeft een nieuwe coach aangesteld voor het vrouwenteam. Wyco de Vries neemt de honneurs waar van Rob Bijeman, die naar UZSV vertrekt. De oud-international tekende een contract voor een seizoen, met een optie op nog twee seizoenen.

De Vries, woonachtig in Nijverdal, was eerder als waterpoloër al in dienst van Het Ravijn en speelde tevens voor Polar Bears. In het seizoen 1996-1997 maakte hij een uitstapje naar Athene, waarmee hij in de Griekse competitie uitkwam. Ook speelde hij elf jaar in Oranje, waarmee hij meedeed aan de Olympische Spelen van Atlanta in 1996.

Ook als trainer was hij al eerder actief voor de Nijverdalse eredivisionist. In het het seizoen 1999/2000 leidde hij het damesteam voor het eerst in haar historie naar het landskampioenschap. Een jaar later won hij in samenwerking met Hans Schwarte andermaal de landstitel.

De oefenmeester heeft zelf zijn technische staf samengesteld. Jan Heerdink zal de komende drie jaar de teammanager zijn, dat was hij ook al in de periode 2007-2010. Ex-keeper van de heren Mike Rutgers zal keeperstrainer worden, Jaap Dannenberg wordt de fysiotherapeut en krachttrainer. Noor Veldhuis en Mayke Bosman, oud-aanvoerster bij de dames, completeren de technische staf.

Het Ravijn heeft tevens enkele oud-speelsters aangetrokken voor de selectie van komend seizoen. Saskia Dannenberg, Karin Kuipers en Marieke Heerdink keren terug en zullen met hun ervaring moeten bijdragen aan een goede doorstroming van talentvolle jeugd naar het eerste damesteam. Ook trainer De Vries al zich daar op gaan richten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief