Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Jubilerend Indoor Wierden in trek

Geplaatst op 27 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De 35ste editie van CSI2 Indoor Wierden mag zich verheugen in een grote belangstelling bij de ruiters. Zowel voor de internationale deelnemers als die uit eigen land heeft de organisatie ondertussen een behoorlijke wachtlijst moeten aanleggen. Indoor Wierden 2011 wordt gehouden op zaterdag 29 oktober en van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november in manege De Vossenbos.

Tot de internationale deelnemers in Wierden, die vanaf donderdag 3 november hun springrubrieken afwerken, behoren onder anderen Conor Drain (Ierland), Thomas Whitaker (Engeland), Kevin Gielen en Annelies Vorsselmans ((België), de Oostenrijkse Julia Kayser (de nummer twee van het laatste CSI Twente in Geesteren en afgelopen zondag tweede in de Grote Prijs van Assen), Katharina Offel (Oekraïne), Hanno Ellermann  (Estlan), Isheau Wong (Taipei) en Scottie Barclay (Australië).

De Grote Prijs van Wierden, de afsluitende hoofdrubriek van het evenement op 5 november, werd vorig jaar gewonnen door Dennis van den Brink met Royal Dream. Het supertalent uit Nijkerkerveen is net als zijn zus Stephanie opnieuw van de partij. Hij voert een groot veld van Nederlandse deelnemers aan, waarin de regio Twente meer dan uitstekend is vertegenwoordigd. Tot de inschrijvers behoren Jack Ansems, Pia-Luise Aufrecht, Remco Been, Maaike van den Berg-Bijlsma, Roelof Bril, Tom Brinkman, Marleen Bruggink, Stéphanie Brugman, Jeanette Corbeek, Peter en Sander Geerink, Michael Greeve, Willem Greve, Bart Haselbekke, Wesley Heijdens, Angelique Hoorn, Anne-Liza Makkinga, Nathalie van der Mei, Chantal Regter, Kirsten Rikkert (foto), Dominique en Fabienne Roelofsen, Rob Schipper, Ben en Wim Schröder, Hendrik Jan en Frank Schuttert, Sjaak Sleiderink, Henri Stegeman, Merle Tasche, Charlotte Verhagen, Robert Vos, Annet Willems, Ken Willemsen en Hilde Woudstra.

Indoor Wierden wordt zaterdag 29 oktober geopend met wedstrijden in de klasse L, waarna vanaf 14.00 uur de tweede kwalificatiewedstrijd voor de begeerde Twente Cup ontbrandt. Ruiters in de klassen Z en ZZ (in handicap) strijden dan tijdens de 29ste editie van de wedstrijdreeks om negen van de 27 plaatsen voor de finale, die op vrijdag 9 december tijdens Hippisch Hengelo in het Expo Center wordt afgewerkt. Negen deelnemers zijn daarvoor al geplaatst na de eerste kwalificatierubrieken in Lonneker. Na Wierden komen daar de laatste negen bij na de derde voorwedstrijd in Saasveld op 26 november.
Een van de jaarlijkse hoogtepunten in Wierden is steevast het puissancespringen (six bars), dat voor woensdagavond 2 november op de agenda staat.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief