Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

StrongmanRun, ‘s werelds zwaarste hindernisloop, in september in Hellendoorn

Geplaatst op 25 juli 2012 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN –  De regio krijgt er weer een uniek sportevenement bij. In Hellendoorn vindt 9 september de Fisherman’s Friend StongmanRun plaats. Deze wedstrijd staat bekend als de zwaarste hindernisloop ter wereld. Wat in 2007 begon met 1.600 deelnemers op een militair oefenterrein in Münster, is nu het zwaarste, het grootste en het meest fascinerende sportevenement in zijn soort.
Het aantal deelnemers aan de Duitse versie van de Strongmanrun is verzesvoudigd sinds het eerste jaar; lopers uit meer dan 40 landen hebben de tijd van hun leven. De StrongmanRun vindt nu plaats in onder andere  Zwitserland, België en Frankrijk. Nog veel meer landen over de hele wereld zullen volgen in 2012, waaronder dus Nederland op 9 september.

Op een parcours van 16 km rondom het heuvelachtig Hellendoorn zullen deelnemers tegen elkaar en zichzelf strijden op uitdagende en ludieke hindernissen. De hindernissen zijn zwaar, de race is lang. Toch is naast de sportieve uitdaging het  funelement belangrijk. Er moet met een lach gestreden worden. Elkaar helpen op de hindernissen wordt aangemoedigd.
Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.strongmanrun.nl.  De website staat tevens vol met sfeerfoto’s en filmpjes van eerder georganiseerde  StrongmanRuns.

Evenementenbureau Ev’hands, Outdoorbedrijf De Wilgenweard en sportschool Gymtob hebben de handen ineen geslagen, kennis en ervaring gebundeld om de eerste Nederlandse editie in Hellendoorn tot een succes te maken.

Wie de uitdaging aan wil gaan, zie ook www.strongmanrun.nl, www.evhands.nl, www.wilgenweard.nl,
www.gymtob.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief