Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Tweemaal brons taekwondo Oude Luttikhuis bij German Open

Geplaatst op 13 maart 2011 door   ·   Geen reacties

HAMBURG – De German Open 2011  Hamburg was dit weekeinde een mooie graadmeter voor talloze taekwondoka’s in verband met het naderende WK in Zuid-Korea. Aan het internationale A-toernooi namen ruim 1200 spelers deel. Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo behaalde twee medailles in dit sterke deelnemersveld.

Reshmie Oogink (rechts op de foto) wist in de klasse Senioren Dames tot 73 kg beslag te leggen op de bronzen medaille. In haar eerste partij won de Almelose overtuigend met 6-1 gewonnen van Anna Grabko uit Oekraïne. Melda Akcan uit Duitsland was de volgende tegenstandster. De beide dames kennen elkaar van eerdere ontmoetingen en ook ditmaal werd het een spannende strijd die eindigde in een gelijkspel. In de verlenging wist Oogink het winnende punt te scoren waardoor ze zich verzekerde van een plek in de halve finale.  Gwladys Epangue uit Frankrijk, momenteel  regerend wereldkampioene in de categorie tot 67kg, was de tegenstandster. Ook bij deze partij stond er een gelijkspel op het scorebord na de reguliere speeltijd. In de verlenging scoorde de Française  het eerste punt en moest Reshmie Oogink genoegen nemen met een knappe bronzen medaille.
Jeremiah Serhalay ging eveneens met een bronzen medaille terug naar Almelo. In de klasse Junioren Heren tot 48kg won  hij de  eerste partij van Karlo Bonkovic uit Kroatië. In de  tweede wedstrijd was Serhalay tegen Mert Tastemir (Duitsland) wederom de sterkste, maar vervolgens verloor hij nipote van de Duitser Hamza Kerim. Deze uitslag was enigszins dubieus maar desondanks was ook de bronzen plak een goede prestatie voor  Jeremiah Serhalay.
Marjolijn Abbink wist in de klasse Dames Senioren -67kg haar eerste 2 partijen overtuigend te winnen van Hala Murdah uit Jordanië en Lana Caktas uit Kroatië. In de kwartfinale leek alles prima te verlopen tegen Katarzyna Wieczorek uit Polen, echter een hoofdtreffer in de laatste secondes gooide roet in het eten, waardoor de Hengelose  net buiten de prijzen viel.
Joyce van Baaren (Sen Dames -62kg) en Dominique Bloemberg (Jun Dames -55kg)  gingen ditmaal, ondanks hun recente prestaties (goud en zilver op de Dutch Open),  met lege handen naar huis.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief