Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Twentsche voetbalschool en UT organiseren voetbal en fun

Geplaatst op 15 juni 2011 door   ·   Geen reacties
ENSCHEDE – In de grote zomervakantie organiseert de Twentsche voetbalschool met ondersteuning van de Universiteit Twente het voetbal en fun camp op het sportcomplex  van de universiteit in Enschede. De Twentsche voetbalschool organiseert al meerder jaren voetbaldagen op diverse locatie’s in de regio. Dit jaar wordt voor de derde keer het voetbal en fun camp georganiseerd,voorgaande jaren werden deze campen een groot  succes. Het  is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar en wordt gehouden in week 33 en 34 van de grote vakantie. Er wordt twee keer een driedaags camp aangeboden waarbij de kinderen gewoon thuis slapen.

Het programma zal bestaan uit een deel voetbal , maar ook anderen sporten zoals tennissen,zwemmen, boksen ,judo, beach-handbal en een zeskamp zijn onderdeel van het programma. Speerpunten bij dit camp zijn met name: bewegen (vooral in de vakantietijd), omgaan met elkaar, kennis maken met diverse sporten en verschillende techniek en partijvormen leren bij het grote onderdeel voetbal. En vooral plezier en respect voor elkaar. De begeleiding zal bestaan uit trainers  van de Twentsche voetbalschool, CIOS leerlingen en sportdocenten van het sportcentrum van de universiteit Enschede.

Het project zal vanwege de professionele aanpak en dito accommodatie gesteund worden door een aantal instanties: de gemeenten Enschede en Hengelo, Menzis zorgverzekeraar, universiteit Twente en de stichting  Leergeld Enschede.
Tevens kunnen ouders van kinderen die niet in staat zijn om het camp te betalen en aanvraag doen bij de Stichting Leergeld in Enschede en bij het sport en cultuurfonds in de gemeente Hengelo, die het camp eventueel volledig vergoeden, indien aan de voorwaarden wordt voldaan.
Zo krijgen kinderen die niet op vakantie kunnen gaan of naast hun eigen vakantie ook nog graag drie dagen willen sporten de  gelegenheid om met andere kinderen uit de regio ongeacht sporttalent, afkomst of geslacht, samen te sporten. Het camp is voor iedereen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar toegankelijk.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief