Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Provincie: ‘Ronde van Overijssel is géén topevenement’

Geplaatst op 20 januari 2022 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Het is voor het bestuur van de Ronde van Overijssel onbegrijpelijk dat deze jaarlijkse wielerkoers volgens het provinciebestuur buiten de Twentse topsportevenementen valt en deswege géén bijdrage van dik een kwart miljoen ontvangt, zoals andere organisaties wel. Het stichtingsbestuur betwist de afwijzing in rechte.

Volgens het bestuur van de Ronde van Overijssel is de koers bij uitstek een topsportevenement, vanwege omvang, impact en uitstraling. Naar het oordeel van het college van gedeputeerde staten van Overijssel is dat in de aanvraag onvoldoende duidelijk gemaakt. Op zijn beurt wijst het stichtingsbestuur erop dat het meer dan aan alle voorwaarden voldoet.

Het is een grote wielerkoers die veel publieke belangstelling trekt en bovendien beeldbepalend mag heten, in alle betekenissen van het woord, want elk jaar ook nog eens live op radio en de televisie in Overijssel wordt uitgezonden. Niettemin vindt de provincie nogal summier en weigert ze financieel over de brug te komen.

Volgens de organisatoren van de koers gaat het niet om het voortbestaan van de klassieker, maar om loon naar en eer van werken, want de Ronde van Overijssel kan zich volgens het stichtingsbestuur qua uitstraling in alles meten met de Military Boekelo, CSI Geesteren, Triatlon Holten en de FBK Games Hengelo. Bovendien werken er honderden vrijwilligers aan mee om alles letterlijk in goede banen te leiden, zoals bij spoorovergangen, in bochten en bij verkeersobstakels.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief