Pien Keulstra in De Lutte als hardloopster op podium, haar moeder wordt tweede

Geplaatst op 4 december 2011 door   ·   Geen reacties

DE LUTTE – De jaarlijkse Snertloop in De Lutte kende vandaag de 27ste aflevering. De strijd op de 5.3 km kende een bijzondere deelneemster. Pien Keulstra (foto) uit Boekelo stond vrijdag nog op het podium in Thialf in Heerenveen na de wereldbekerwedstrijd op de vijf kilometer, waarbij ze haar pr verbeterde. Deze zondagmorgen liep ze in De Lutte de Snertloop mee en won in 20.51. De 18-jarige Boekelose werd op de voet gevolgd door haar moeder Brigit Landewé. Vader Jos kwam na 21 minuten en 52 seconden binnen en werd daarmee bij de mannen boven de 40 jaar tweede achter Ewald Oude Lashof uit Oldenzaal. Kimberley Kok uit Den Ham kwam als derde binnen bij de vrouwen. Michiel Snuverink was de snelste man op deze afstand. De Hengeloër had een tijd nodig van 17.53. Dennis de Vries (ook Hengelo) werd tweede in 18.17. Rik Spijkerman uit Hengevelde volgde op 56 seconden van de winnaar als derde.

Thijs Teunissen uit Hengelo won de loop over 9.6 km. Zijn tijd 32.02. Hij was daarmee twaalf seconden sneller dan de Duitser Hartger. Alex Stienstra uit Enschede kwam 43 seconden later binnen. Een andere Duitser Jög Amt liep de afstand in 34.13. Hengeloër Sam Landman werd vijfde in 34.25. Arnold Klieverik uit Deuriningen werd zesde in 34.42 en Denekamper Maik Voppen zevende in 35.43. Nynke Beunders uit Hengelo won bij de vrouwen in 36.57.  Plaatsgenote Marlin Nijhof finishte als derde in 39.20.