Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

Bruinsma winnaar StrongmanRun

Geplaatst op 9 september 2012 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN – In Hellendoorn is Peter Bruinsma (foto) de winnaar geworden van de eerste Fisherman’s Friend StrongmanRun. De ervaren hardloper uit Nijverdal nam de uitdaging aan om aan de zware wedstrijd met obstakels mee te doen en bleek verrassend ook nog eens de beste. Bruinsma, die in voorbereiding is op de marathon van Eindhoven, legde het parcours van 17,6 kilometer, met daarin onderweg liefst vijfentwintig hindernissen, af in 1.21.20 uur en was daarmee ruim veertig seconden sneller dan Vincent Langendam (Hendrik Ido Ambacht). De StrongmanRun kreeg een internationaal podium, want de Italiaanse deelnemer Tobias Ernesto Gramajo was niet voor niets naar Hellendoorn gekomen. Hij finishte als derde. Oud-wielrenner Edwin Ophof uit Raalte werd vierde.

Ook bij de vrouwen leek een Twentse podiumplaats mogelijk. Kimberly Kok uit Den Ham, deelnemend namens het speciaal voor de StrongmanRun opgerichte Brooks LosseVeter team, begon goed aan de wedstrijd. Zij leek al snel een kanshebster, maar werd na enkele kilometers letterlijk van een grote container afgeduwd. Daarvan herstellen kostte haar zoveel tijd dat Kok flink terug werd geslagen in het deelnemersveld. Dieuwertje Poort (Moergestel) ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal in een snelle tijd van 1.32.11. Tweede werd Liesbeth de Feijter (België) en als derde kwam Carlien Harms uit Wijk bij Duurstede binnen, de voormalig atletiekkampioene. Eerste Twentse in de uitslag was Madelon Boode uit Nijverdal op de negende plaats.

Er waren 3700 deelnemers, waarvan ruim 600 uit het buitenland. Ze kwamen uit elf landen, waaronder de Verenigde Staten en Australië. Vooral in Duitsland (407 deelnemers in Hellendoorn) is deze vrij nieuwe tak van sport heel populair.  Dezelfde wedstrijd in Duitsland wordt al zeven jaar gehouden en wordt een steeds groter succes. Overigens lopen veel deelnemers de wedstrijd niet om zo snel mogelijk aan de finish te komen. ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, zegt oud-atlete en mede-organisator van de StrongmanRun in Hellendoorn Marjan Freriks. ‘Veel mensen komen verkleed en ook daarvoor worden prijzen uitgeloofd. Al met al is deze eerste aflevering voor herhaling vatbaar.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief