Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Kleine nederlaag voor dammers Witte van Moort

Geplaatst op 14 december 2014 door   ·   Geen reacties

WongWESTERHAAR – De zevende ronde van de nationale competitie dammen heeft voor het eerste team van Witte van Moort geen succes opgeleverd. De regerend landskampioen Hijken DTC kwam op bezoek in Westerhaar. Ondanks het feit dat Hijken een op papier sterker team heeft, bleek op de wedstrijddag zelf dat Hijken met twee invallers aantrad. Er leek voor het Westerhaarse team dus ruimte op een stunt.

Die hoop liep al gauw een deuk op, want Marino Barkel werd in een fraaie partij tegen oud-Witte van Moort speler Auke Scholma slachtoffer van een damzet. Vervolgens kwam Bert Aalberts na een rustige partij remise overeen met Jacob Okken. Gil Salomé speelde een wel heel gewaagde partij tegen de jonge topper Wouter Sipma. Te gewaagd, zo bleek, want Salomé verloor een schijf en iets later ook de partij. De achterstand werd nog groter door de nederlaag van Herman Hilberink. Hilberink kon lang mee komen met de kopman van Hijken, Martin Dolfing, maar werd na een fout in het late middenspel alsnog op een hatelijke nul getrakteerd. De 1-7 achterstand werd door Vadim Virny wat verkleind. Hij won na een spannende partij van Jan Ekke de Vries, maar niet nadat laatstgenoemde een opgelegde remise miste. Vervolgens wist Odin Mol de te passief opererende Rob Knevel mat te zetten, waardoor de achterstand nog maar twee punten bedroeg. Ook Tomasz Miksa boekte een prima resultaat met remise tegen romanticus Hans Jansen. Miksa kreeg nadeel in het eindspel, maar bleef netjes op de been.

Een teleurstelling was toen de remise van Casper Remeijer tegen invaller Wim Koopman. Remeijer had voordeel, maar Koopman stond zo ver naar voren dat hij voldoende compensatie had voor remise. De nekslag werd geïncasseerd door Gerbrand Hessing, die zijn scheve stand combinatief uitgebuit zag worden door de Litouwse grootmeester Aleksej Domchev. De nederlaag werd wat draaglijker gemaakt door Yuen Wong (foto), die na een goede partij tegenstander Wiebe van der Wijk met een truc in een remise-eindspel dwong. Eindstand 9-11.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief