Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Driesen zet Dorpsloop De Lutte op zijn naam

Geplaatst op 29 juni 2014 door   ·   Geen reacties

Erik DriesenDE LUTTE – Met vertoon van macht heeft Erik Driesen (foto) zaterdag de Dorpsloop De Lutte op zijn naam geschreven. Op de tien kilometer was de atleet ui Vollenhove met een eindtijd van 31.58 minuten ruim driekwart minuut sneller dan de Duitser Gerald Hartger. Hij won de wedstrijd een jaar geleden juist in een tijd waarmee hij ditmaal vijf seconden sneller zou zijn geweest dan Driesen. Het podium werd compleet gemaakt door Markeloër Werner Wessels.

De snelste vrouwen kozen in De Lutte voor de vijf kilometer. Daar ging Mariska Dute (Markelo) in een scherpe tijd van 17.19 minuten met de zege aan de haal, terwijl Ingrid Prigge uit Borne als tweede binnenkwam en daarmee won bij de vrouwen 45+. Arnold Klieverik greep de winst bij de mannen in 16.49 minuten. Hij bleef de jonge Eprhem Kuiper (Hengelo) iets minder dan een halve minuut voor.

Dom Verdan Loop Reutum
In de schaduw van het NK wielrennen in Ootmarsum werd in het nabijgelegen Reutum zaterdagochtend ook de Dom Verdan Loop gehouden. Een loop gehouden bij het ontwaken van de natuur, want de tien kilometer wedstrijd ging om zeven uur in de ochtend al van start. Het hoofdnummer, de halve marathon, werd een prooi voor Aard van der Vinne (Dedemsvaart). Hij legde het 21,1 kilometer lange parcours af in 1:19.32 uur. Daarmee bleef Van der Vinne zijn eerste achtervolger Ruben Lammerink (Haarle) bijna zes minuten voor.

Foto: organisatie Dorpsloop De Lutte

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief