Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Jenny Snippe Europees kampioene judo in klasse tot 17 jaar

Geplaatst op 27 juni 2011 door   ·   Geen reacties

COTTONERA  – Jenny Snippe, lid van  Top Judo Twenthe, is Europees Kampioen bij de zogenaamde Cadets geworden, de leeftijdscategorie tot 17 jaar.  De Enschedese kwam op Malta uit  in de klasse tot 70 kg.  Ze sloot al de vijf partijen met Ippon winnend af. Voor Top Judo Twenthe is dit succes een primeur. Nooit eerder haalde judoka van dit opleidingsplatform een Europese medaille, laat staan een gouden.

Op weg naar de Europese titel, met bondscoach Mark Huizinga aan de mat, werden achtereenvolgens Alexandra Gimaletdinova (Rusland), Mihriban Oner (Turkije), Ibolya Siroki (Hongarije) en Giorgia Stangherlin (Italië) met Ippon verslagen. De Italiaanse, die vorig jaar brons won op het EK, heeft weinig kunnen genieten van de halve finale, want binnen tien seconden was de uchi-mata van Jenny Snippe al beslissend.

In de finale leek ze het onderspit te delven tegen de regerend Europees kampioene uit Slovenië, Aja Gacnik Zupanc, die haar Twentse tegenstandster  in een verwurging trok. De hoofdscheidsrechter gaf een technisch ippon, maar kwam hierop terug na overleg met de overige scheidsrechters. Snippe liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en scoorde meteen in de tegenaanval op de ‘Jenny stijl‘ met een fantastische O-Goshi haar vijfde ippon op rij. In haar eerste  jaar in de klasse tot 17 jaar is Jenny Snippe (foto)  kampioen van Europa, een bijzondere  prestatie.

Het Nederlands team haalde eerder dit toernooi een gouden medaille door Do Velema die in de klasse tot 57 kg de sterkste was, waardoor Nederland op de vierde plaats eindigde na Rusland, Georgië en Oekraïne.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief