Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Keulstra goed bij NK triathlon, Team Van Wijnen debuteert met winst in Enschede

Geplaatst op 18 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Pien Keulstra 373 foto robert hoetinkWEERT – Pien Keulstra (foto) is zondag als vijfde geëindigd op het NK triathlon Olympische afstand. In Weert wist de Boekelose daarmee de titel bij de vrouwen onder de 23 jaar binnen te halen. Danne Boterenbrood was ongenaakbaar en greep de eindzege. Keulstra’s moeder Brigit Landewe eindigde ook in de top tien. Zijn kwam als negende over de streep. De wedstrijd telde ook met voor de Eredivisie triathlon, waarbij Keulstra en Landewe er samen met Janine Swaak (Enschede) en Esmee Peters (Hengelo) voor zorgden dat TC Twente als vierde eindigde.
De mannen van TC Twente kwamen in Weert tot de zesde plaats in de eerste Eredivisie wedstrijd van het jaar. Daarbij was Keulstra’s jongere broer Ynze de beste van het team. Hij eindigde als 21e. Beste Twentenaar was Mark Oude Bennink uit Oldenzaal. Hij komt uit voor het Team4Talent en finishte als negende.

UT Triathlon
Waar Weert het decor was van de Eredvisie, werd bij de UT-Triathlon in Enschede gestreden in de eerste divisie. Daarbij ging de zege naar het Tri Team Van Wijnen. Opvallend, want zij debuteerden in de competitie. In de ochtendserie wisten de mannen van debutant Tri-Team van Wijnen uit de Hof van Twente al de snelste tijd op de klok te zetten. De leidende positie kwam in de teamtriathlon, waarin een achtste triathlon als team moest worden afgelegd, niet meer in gevaar. Het team, bestaande uit Rudi Jansen, Omar Cornelis, Koen Vossers en Thijs Wiggers, gaf daarmee gelijk zijn visitekaartje af. De individuele wedstrijd over de achtste afstand werd gewonnen door voormalig triathlon topper Guido Gosselink.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief