Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Smit is Keulstra in Borne wel de baas

Geplaatst op 31 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

Lesley Smit 2014BORNE – Tijdens het EK duathlon, vorige week in het Oostenrijkse Weyer gehouden, achterhaalde Pien Keulstra (Boekelo) in de finale de uit Enschede afkomstige en in Ahaus-Altstatte woonachtige Lesley Smit. Zaterdag bleken de rollen bij de Run Bike Run Borne omgedraaid. Daar was het juist Smit die met de zege aan de haal ging. Nadat ze in de eerste loop over 6,7 kilometer al een ruime voorsprong had genomen, wist Smit die tijdens het fietsen over 30 kilometer en nog eens een loop van 5,2 kilometer vast. De Utrechtse Joyce Vrijenhoek werd tweede, Keulstra derde.

Voor haar zege hoefde Smit niet eens voluit te gaan met het hardlopen. Daar koos ze ook bewust voor, zo liet ze na afloop weten op haar website. ‘Ik ben niet voluit gegaan met het lopen, want de heuvels van afgelopen weekend bij het EK in Oostenrijk hakten er nog wel een beetje in. Het lopen ging lekker en gemakkelijk.’

Doordat ze al een ruime voorsprong had, kon Smit het zich ook permitteren om tijdens het afsluitende looponderdeel wat in te houden. ‘Mijn voorsprong was redelijk en dus heb ik de tweede run rustig gelopen. Harder was niet meer nodig en volgende week sta ik aan de start op de internationale tien kilometer in Tilburg. Daar is het de bedoeling om voor een pr te gaan lopen. Op deze manier kon ik mijzelf dus nog een beetje sparen.’

Picard wint
Bij de mannen was het ditmaal niet bondscoach Armand van der Smissen die met de zege aan de haal ging. Hoewel hij nog wel de beste bij de mannen 40+ was, finishte de Brabander als achtste. De overwinning ging naar Alexander Picard uit Chaam. Hij legde de basis voor zijn overwinning bij het fietsen. Daarin was Picard veruit de snelste. Wim Nieuwkerk uit Dinteloord kwam door een sterk afsluitend looponderdeel nog wel dichtbij, maar finishte uiteindelijk 23 seconden achter Picard. Enschedeër Gerben Schreurs finishte als vierde en was daarmee de eerste Tukker in de uitslag.

Duo’s
Ook in tweetallen werd in Borne volgens traditie gestreden. Daar waren Tjerk Notten en Boris Le Feber niet voor niets helemaal uit Amsterdam naar Twente gekomen. Zij gingen met de zege aan de haal en waren liefst vijf minuten sneller dan het Hengelose duo Tom en Rob Benerink, die tweede werden. Esther Exterkate en Marc Altena uit Haaksbergen wonnen bij de gemengde teams, terwijl Hilco Huisjes en Harry Ensink voor Step One de titel bij de bedrijventeams binnenhaalden.

Foto: LesleySmit.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief