Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Andries Ulderink

Geplaatst op 30 mei 2011 door   ·   3 Reacties

Andries Ulderink kwam drie jaar geleden binnen bij Go Ahead Eagles. Niet veel mensen kenden hem. Hij had in ieder geval geen voetstappen liggen in profvoetballand. Maar in de amateurwereld had Andries als trainer al een aardige naam.

Trainers zijn in de regel passanten en ik heb er als speler veel gehad. Maaskant, Van Zoghel, Baan, Jacobs, Reker, Hiddink, Vonk, Muncho, Sanchez, Ten Donkelaar, Meyer, Van Veen,Van Staa. Van elke trainer steek je wat op, als het goed is.

Het meeste heb ik opgestoken van Andries Ulderink. Hij is weliswaar nooit mijn trainer geweest, maar ik  wel zijn assistent .Als veldtrainer echt een topper, een keiharde werker en als organisator geweldig; een voetbaldier pur sang.

We (Paul Bosvelt en ik) werden wel eens gek van hem als hij weer met zijn magneetjes op zijn bord aan het schuiven was. Harm Wiersma was er niets bij… Dan tikten wij elkaar aan en lachten als hij weer over een meesterzet had gedroomd. Maar Andries had schijt aan ons, in de goede zin dan, vertelde zijn verhaal en altijd kwamen we er in goed overleg uit, op basis van respect.

Dat is zijn kracht: een teamspeler die luistert naar mensen om hem heen, maar die zijn eigen weg gaat. Een weg die nu naar De Graafschap leidt en wie weet waar nog meer. Ik denk dat Andries Ulderink het in zich heeft om straks nog veel meer stappen te maken. Geef hem de tijd en het komt helemaal goed. Andries heeft een missie en dat is zo hoog mogelijk komen als trainer.

Zijn valkuil is wel dat hij die missie koste wat het kost wil bereiken. Andries is in mijn ogen een toptrainer in spé en ik hoop dat het hem lukt. Voor velen is hij bij GA Eagles een passant geweest. Maar voor mij was hij een leermeester, een workaholic en een meer dan geweldig mens.

Als ik een keer down op de club kwam dan was het Andries die het gelijk door had. Ik heb hem nooit chagrijnig gezien en dat is een kwaliteit die heel weinig mensen hebben . Ik ga hem zeker missen als trainer maar vooral als mens. Andries, bedankt!

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. Hippe says:

    Bewijst nogmaals dat hij een goede trainer is geweest voor de Eagles. Met meer mogelijkheden bij een club verwacht ik ook meer van Andries. Bij de Eagles hield het door de beperkte finacien helaas op voor Andries.

  2. harrie says:

    Ho,ho wat een geslijm, hij heeft het vorig seizoen goed gedaan,maar had toen ook een betere selectie,iedereen vergeet zijn misstappen door Arts,Ahahoui,en zeker van den Berg (zwolle)te laten gaan en weg te sturen ook heeft hij jongens de vernieling in geholpen (Siemelink) b.v

  3. Bart says:

    Wordt helemaal niets met Ulderink. Bij De Graafschap gaan ze van de hemel in de hel belanden.
Archief