Maandag 20 mei 2024
Twentesport

Leo Driessen

Geplaatst op 25 september 2011 door   ·   Geen reacties

Als ik op tv naar Leo Driessen luister, moet ik altijd denken aan Ab Kaashoek. Er zijn misschien niet veel mensen die Ab Kaashoek kennen, maar ik wel. Ab was jarenlang bij radio Tour de France de afsluiter met een verhaaltje over de schiiiiiiiiteeeerrende Tour de France. Leo Driessen was het typetje Ab Kaashoek en hij deed dat formidabel. Ik ken Leo natuurlijk uit mijn voetbaltijd en regelmatig haalde Leo mij na afloop van een wedstrijd voor zijn microfoon. We kregen daardoor een goede band en nu hebben wij nog regelmatig  contact met elkaar. Ik vind Leo de beste commentator die er is op televisie en dat is niet omdat ik hem zo graag mag. Het is een vakman eerste klas, hij heeft humor, is ad rem en hij heeft een geweldige woordenschat.
Maar Leo is vooral een gevoelsmens en dat liet hij merken toen ik hem vroeg om een lied over Lesley en Sven te schrijven. Leo is naast commentator ook tekstschrijver en het lied wat hij voor mij beide overleden zoons heeft geschreven, is zo mooi. Misschien dat het nummer ooit nog eens uitkomt en waarschijnlijk veel harten zal breken.

Naast al deze werkzaamheden is ‘Ab’ ook nog een fervent supporter van Telstar alias De Witte Leeuwen. Toen GA Eagles een jaar of twee geleden Glynor Plet van Telstar wilde halen, heeft Leo mij bestookt met sms’jes om het vooral niet te doen. Hij vreesde voor degradatie van Telstar als Plet weg zou gaan uit IJmuiden. Plet ging later naar Heracles en niet naar Deventer. Gelukkig maar ……

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief