Maandag 22 april 2024
Twentesport

Oranje nagellak

Geplaatst op 7 november 2011 door   ·   Geen reacties

Pien. Alleen haar naam heeft al potentie. Ineens stond ze daar, met haar oranje nagellak. En haar mooie sportnaam: Pien Keulstra uit Twente. Op het hoogste schavot in Thialf, bij zowel de 3 als de 5 kilometer schaatsen. En ze was nog jarig ook.

Ireen Wüst keek weemoedig toe. Was ze zelf nog maar nét achttien. En zo onbevangen. Vol pit en nuchter ook. Maar Wüst is vastgevroren in haar eigen trainingsregime. Hoe kom je als olympisch- en wereldkampioen je zoveelste zomer door?

Pien daarentegen had afgelopen zomer nog ruimte in haar schema voor andere sporten. ‘Een triatlonnetje doen’, ze draait er haar hand niet voor om. Misschien heeft ze me wel eens verslagen, die Pien. Ik durf niet te kijken in de triatlonuitslagen van afgelopen seizoen. Ook sleurt ze haar trainingsmaten mee. Op het weblog van Triathlon Club Twente schrijft ze:  ‘Zo konden mijn teamgenoten ook eens ervaren dat er nog veel meer leuke andere sporten zijn!’ Misschien moet ze Wüst ook een keer uitnodigen om te zwemmen, fietsen, lopen.

Bijna niemand zag haar aanstormen. Behalve Gijs Eijsink en Eddy van der Ley. Zij waren hun tijd weer eens ver vooruit. Voor de presentatie van het fonkelnieuwe Twentesport Magazine lieten ze Pien samen met Hennie Kuiper en Wout Brama in een helicopter rondvliegen. De opdracht voor de drie Twente topsporters: haal het tijdschrift van de drukker en breng het vliegensvlug naar de lancering. De daverende entree van Pien in Thialf was dan ook voor de belezen Twentse sportliefhebber niks nieuws.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief