Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Studio Ajax

Geplaatst op 4 mei 2011 door   ·   5 Reacties

Afgelopen zondag stuurde ik om 22 uur 34 de volgende mail naar publieksreacties@nos.nl:

“Goedenavond, ik zit nu naar Studio Voetbal te kijken. Het gaat een half uur over Ajax. Vijf minuten over PSV. Geen woord over FC Twente. En ja, ik ben een Enschedeër. Met vriendelijke groet, Peter Bonder.”

Een minuut later kreeg ik het volgende antwoord:
“Geachte heer/mevrouw. Hartelijk dank voor uw e-mail. Deze is doorgestuurd naar de betreffende redactie. Uw complimenten en klachten nemen wij ter harte. Tips en aanbevelingen worden in dank aanvaard. Met behulp van uw opmerkingen kunnen wij onze berichtgeving optimaliseren. Indien van toepassing ontvangt u zo snel mogelijk een antwoord. Met vriendelijke groet, NOS Publieksvoorlichting.”

Nou, dat schiet dus niet erg op. De volgende keer, en die komt gauw genoeg zolang Ajax-erelid Jack van Gelder het daar voor het zeggen blijft houden, doe ik het anders:

Hallo daar, stelletje lutsers, ik zit nu verdomme al een dik half uur naar jullie kutprogramma te gluren en ik hoor alleen maar slap geouwehoer over dat achterlijke tering-020. Lucky Ajax? Nou, dat hebben we gezien vanmiddag bij Heerenveen, hoeveel zou het ze gekost hebben om die Friese doorlopers om te kopen? Of hebben ze Bas Dost beloofd dat hij volgend jaar mag komen als hij er vandaag maar geen in zou schoppen? En trouwens, wie staat er eigenlijk bovenaan in Nederland, tyfuslijers? Hallo, zijn jullie daar nog? Nou, bekijk het maar met jullie zogenaamde journalistiek, wat een dom gelul zeg. Hoezo publieke omroep? Waarom noemen jullie het niet meteen Studio Ajax? Pas maar op of ik stuur een paar potige Tukkers op jullie af, ik ken er zat die er graag een stadionverbod voor over hebben om jullie even een lesje te leren. Dikke vinger, doei, toedeledokie, mongolen!”

Bent u ook zo benieuwd naar de reactie van de NOS Publieksvoorlichting?

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Tukker says:

  Eerder naar de reactie van onze hermandad. 😉
  Het is natuurlijk wel van de zotte dat daar ons belastinggeld onder andere aan op gaat.

 2. Jeroen says:

  Geachte heer Bonder,

  Wat u schrijft is al sinds Van Gelder bij de NOS werkt al niet anders, niets nieuws onder de zon. De Popie Jopie onder de voetbaljournalisten (die naam krijg je nu eenmaal als je Wesley Snijder op schoot neemt)is nu eenmaal Ajaxied. Hij krijgt van de redactie van Studio Voetbal alle ruimte om zijn clubje te promoten en PR te geven. Van Gelder maakt er dankbaar gebruik van. Ik denk dat u uw boosheid op de eindredacteur moet richten. Zij zijn verantwoordelijk en moeten Van Gelder tot de orde roepen. Verder is het een publiek geheim dat ook onze publieke omroep kickt op de kijkcijfers. Als het een avond eens helemaal niet over Ajax, Feyenoord of PSV zou gaan, dan zou de NOS dat terug zien in de cijfers. Dat zeggen de mannen die daarvoor geleerd hebben. In dit land zijn we de weg kwijt, zelfs zo dat ook de publieke omroep op haar kijkcijfers wordt afgerekend. Mijn conclusie: de kijkcijfers en onvoldoende sturing vanuit de eindredactie geven Van Gelder de ruimte om jaar in jaar uit over zijn club te blijven drammen. Er is één remedie…..Niet meer kijken.
  Op zondagavond 22.00 u zijn op eredivisie live Genee en Derksen aan het woord, de regiseur daar blaast op een fluit als de heren het te gek maken en teveel blijven hangen op één onderwerp. Daar kan de NOS nog een voorbeeld aan nemen.

  Ps. NOS is landelijk, RTV Oost is regionaal. Daar zie je toch hetzelfde gebeuren, of het nu radio of TV is. 80% gaat over FC Twente, 10% over Heracles en de rest moeten Zwolle en Go Ahead maar verdelen. Laten we ook eens in onze eigen regionale keuken kijken…..

 3. Richard Lubach says:

  Heer Bonder, mooi stukje ik heb deze maar even toegevoegd op facebook.

 4. Rene Waning says:

  Ik kreeg volgens mij woordelijk dezelfde reactie toen ik ageerde tegen een negentig minuten lang orgasmerende Jeroen Grueter tijdens een wedstrijd van Barcelona.

 5. Luis says:

  Je wordt toch doodziek van die van Gelder met zn Ajax show!!!
Archief