Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Trans(fer)

Geplaatst op 6 februari 2013 door   ·   Geen reacties

Wat me het meest verbaast, is dat men bewust – vier jaar na dato – een akkefietje van Leroy Fer heeft laten uitlekken. Toen Fer van Feyenoord naar Twente ging, heb ik er niemand over horen praten. Het is naar buiten gebracht, vermoed ik, om de op handen zijnde transfer naar Everton te bruuskeren. Wie hier baat bij heeft gehad, weet ik niet. Maar FC Twente en Fer zijn nu beide verliezers. Twente loopt een mooi bedrag mis en Fer voorlopig het Engelse podium waarop hij zich had kunnen laten zien plus een twee à drie dubbele verhoging van zijn salaris.

Na de teleurstelling moet hij de zaak weer oppakken en laten zien dat hij uit het goede hout gesneden is, een echte prof is. Mede ook omdat hij in beeld was voor Oranje moet hij stabiliteit en verbetering laten zien voor eventueel geïnteresseerde clubs, want die kijken hiernaar. Hoe pakt hij dit op? Is hij zielig of onverstoorbaar en gooit hij de beuk erin.

Een maand geleden gaf ik nog hoog op over de kansen van FC Twente voor de schaal. Na twee mooie overwinningen tegen Heracles en AZ dacht ik dat men het lek boven had. Maar niets is minder waar. Na de doelpuntloze gelijke spelen tegen RKC en Feyenoord en de blamage van afgelopen zondag (2-4 tegen FC Utrecht) slaan de twijfels toe. FC Twente is FC Twente niet meer. Het zo geroemde positiespel dat vooral Fred Rutten in het laatste decennium gebracht heeft, is totaal weg. De FC is veroordeeld tot reactievoetbal in plaats van de tegenstander de wil op te leggen, vooral in de thuiswedstrijden. Het elftal leunt teveel op de verdediging, die tot zondag relatief weinig goals tegen kreeg. Er zitten ook totaal geen persoonlijkheden in de selectie, die de ploeg aan de hand meenemen. Onzekerheid troef. Ook het scorend vermogen is onvoldoende. Nu FC Twente niet meer in de Europa Cup en nationale bekercompetitie zit, hebben ze complete trainingsweken ter beschikking. Het motto of parool moet nu zijn:  trainen, trainen, trainen; op positiespel, positiespel, positiespel. Kleine partijtjes op een klein veld, op een groter veld en een groot veld. Twee keer raken, één keer raken, met overtal, zonder overtal et cetera, et cetera. Met uiteraard daarbij de nodige correcties op de details, aangegeven door de trainer. Dat staat ze voor. Breng terug die bluf aan de bal. Anders voorzie ik met alle problematiek een afglijdend Twente naar een bedenkelijk niveau en dat is FC Twente onwaardig.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief