Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Deto – ACV 1-0 (1-0)

Geplaatst op 5 november 2010 door   ·   Geen reacties

Analyticus: Dennis Sepp
Lichtvoetige aanvaller die in de tien jaar bij HSC’21 talloze doelpunten maakte. De Hengeloër ging daarna naar Sportclub Enschede. Medio 2008 stopte hij.

Ik vond de overwinning verdiend, gezien de mogelijkheden en kansen die Deto kreeg. De ploeg legde in de eerste helft de basis voor de overwinning door direct kort op de tegenstander te zitten. Dat zag je bijvoorbeeld aan de topscorer van ACV, die bijna niet in het spel voor kwam omdat hij geen ruimte kreeg.

Na een kwartier was er de eerste kans voor Deto. Zowel Frederik Bruins als Ruud Bruns vonden de doelman van ACV op hun weg. Even daarna was het wel raak. Ferdi ter Avest kreeg de bal halverwege de eigen helft. Hij maakte een fraaie individuele actie, speelde enkele tegenstanders uit en wist vervolgens te scoren.

Kort na rust kreeg ACV een mogelijkheid maar bracht Johannes Yarbug via de lat redding. Ook bij de corner die volgde wist hij goed op te treden. Deto bleef de agressievere ploeg en dwong enkele mogelijkheden af. Toch werd het in de 82e minuut bijna gelijk. Een bal werd tegen de hand van Stijn Pol geschoten, die op de doellijn stond. Ik had niet het idee dat het een bewuste handsbal was. Pol kreeg vervolgens rood en ACV een strafschop. Die werd door Robert Pomstra gemist, hij schoot de bal bijna het sportpark uit.

Deto verdiend een compliment voor het spel als collectief. Ik geeft de wedstrijd een zeven voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd heb ik voor Ter Avest, de maker van het enige doelpunt, gekozen. Hij liet na rust te weinig zien om ook een ster te verdienen. Die ken ik wel toe aan Wout Weghorst. Ik had hem nog nooit zien spelen maar hij maakte een prima indruk. Hij oogt wat lang en slungelachtig, maar is sterk aan de bal heeft een aardige techniek en een goed schot. Ik vind hem meer centrumspits dan Vincent Bilanovic, die hij uit de ploeg hield.

Amusementswaarde: 4

Sterren:

Weghorst ster

Man/Vrouw of the match: Ferdi ter Avest
Scoreverloop: 22. Ter Avest 1-0
Bezoekersaantal: 1.100
Geel: Van Staa (Deto)
Rood:82. Pol (Deto)
Opstelling Deto: Yarbug, Pol, Kam, Rumathè, Scheepers, Van Staa, Kocks, Bruns, Bruins (90. Fraterman), Ter Avest (85. Bosma), Weghorst (80. Bilanovic).

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief