Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Self Fulfilling Prophecy

Geplaatst op 10 april 2012 door   ·   Geen reacties

“We moeten onszelf niet in de put praten.” Het is een veel gehoorde kreet in deze tijden van donkere economische wolken en doemdenkerij. Slechte berichten maken het allemaal alleen maar erger. Een mooi voorbeeld van de ‘self fulfilling prophecy”, een voorspelling die bewaarheid wordt door er naar te handelen. In het voetbal is de evenknie hiervan dit jaar te vinden in Veenendaal.

Daar is trainer Erik Assink bezig zich te ontpoppen tot de grootste clown van voetballand. Zijn club GVVV maakt misschien wel het beste seizoen uit zijn historie mee, maar Assink komt vooral pruttelend van ongenoegen in de media dit seizoen. Nee, ik heb niks tegen deze man persoonlijk, maar hij doet nu eenmaal wel erg vaak raar. Eerder dit seizoen maakte hij zich al belachelijk door na een klinkende bekerzege van zijn clubje op Excelsior op tenenkrommende wijze de ontevreden trainer te acteren. Deze laatste tijd had hij weer wat nieuws gevonden om over te kreunen en steunen.

Al sinds bekend is dat zijn club in het paasweekend twee keer moest aantreden gilde hij tegen iedereen die het maar wilde horen (en iedereen die het niet wilde horen) dat er sprake was van competitievervalsing. Want twee uiterst vermoeiende wedstrijden spelen in het paasweekend zou geheid tot puntverlies leiden. Dat kon niet anders. Schande! Belachelijk! De KNVB is slecht! Complot! Boeeee!

Nu wil het toeval dat er behalve GVVV nog twee topklassers waren die het afgelopen weekend twee keer speelden: SVZW en EVV. Vanuit Wierden en Echt waren er echter geen hoge poten-verhalen te horen over competitievervalsing. HansieHansie is niet bepaald wars van het opvoeren van toneelstukjes, maar hierover heb ik hem niet gehoord. Gewoon met koppijn van de degradatiestress twee keer in drie dagen een stoeptegel doormidden koppen. Wat zou het. In Echt waren ze allang blij dat ze een legitieme reden hadden om met Carnaval de wedstrijd tegen Argon te schrappen. Dan maar twee keer met Pasen de wei in. Het gevolg is bekend. SVZW boekte op maandag een cruciale zege door een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. Bij EVV gebeurde hetzelfde. In het laatste half uur van de tweede wedstrijd binnen 48 uur, werd een achterstand tegen Argon ongedaan gemaakt. Wat nou vermoeidheid?

Hoe anders verging het GVVV. Zaterdag werd nog een zege geboekt bij Harkemase Boys, maar maandag ging het helemaal fout. De spelers waren niet meer vooruit te branden en gingen kansloos de bietenbrug op tegen Noordwijk. Moe geluld door hun eigen trainer. Niet de KNVB is verantwoordelijk voor het afhaken van GVVV in de titelstrijd, maar de Self Fulfilling Prophecy van Erik Assink.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief