Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Pien Keulstra uitblinker bij wereldbekerwedstrijden junioren

Geplaatst op 13 november 2011 door   ·   Geen reacties

ERFURT – Pien Keulstra was bij de wereldbekerwedstrijden voor junioren in Erfurt de weer enorm goed op dreef. De achttienjarige schaatster was de snelste op de 1500 meter in een tijd van 2.02,35. Ze was ruim een halve seconde sneller dan de Japanse Nana Takagi (2.02.96). De Tsjechische Karolina Erbanova kwam met 2.02.97 één honderdste te kort voor zilver. Keulstra won gisteren de 3000 meter.

Het hoge niveau dat ook de andere Nederlandse rijdsters toonden zorgde er voor dat ons land op het afsluitende onderdeel, de ploegachtervolging, de concurrentie overheerste. Keulstra, Antoinette de Jong en Reina Adema reden een haast perfecte race. Met 3.08,46 zaten ze maar net boven het Nederlands record voor junioren (3.07.88) en bleven ze de Aziaten ver voor; Japan ruim drie seconden en China bijna zes tellen.

De bondscoach was daarom een zeer gelukkig mens. ‘Dit was een superrace. Hier hebben we hard voor getraind en dan is het leuk dat het er zo uitkwam. De laatste weken hebben we regelmatig aan de tactiek geschaafd en we hebben nu de perfecte manier gevonden. De samenstelling van het team is ook perfect. Antoinette heeft de snelheid, Reina kan die snelheid vasthouden en Pien is de motor in het midden.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief