Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Achilles’12 op rand van degradatie, PH en Tubantia kunnen stap zetten

Geplaatst op 24 mei 2014 door   ·   Geen reacties

tubantiaALMELO/HENGELO/ENSCHEDE – Eersteklasser Achilles’12 gaat zondag op bezoek bij PH Almelo, waar het alle zeilen bij zal moeten zetten om degradatie te voorkomen. De ploeg van trainer Remco Hammink moet tegen de tweedeklasser een 2-1 achterstand uit het heenduel zien goed te maken. In Apeldoorn speelt HVV Tubantia tegen WSV. De Enschedese tweedeklasser won vorige week de thuiswedstrijd met 2-1 en hebben dus aan een gelijkspel genoeg.

PH Almelo – Achilles’12
In de heenwedstrijd kwamen de bezoekers uit Almelo al na vier minuten op voorsprong via Nick Wennink. Vlak na rust maakte Mart Schepers namens de thuisploeg nog wel gelijk, maar niet veel later bepaalde PH-verdediger Sjoerd Dijkstra de eindstand op 1-2. De Hengeloërs traden wel aan zonder de geschorste topscorer Jacob Said, die er komende zondag weer bij is.

Voor Achilles’12 zou degradatie een fikse aderlating betekenen, na een toch al teleurstellend seizoen. De roodhemden stonden al vanaf het begin van de competitie op een nacompetitieplek in de Eerste Klasse E en kwamen daar niet meer weg. Ook PH zal niet heel tevreden terugkijken op de reguliere competitie. Het wisselde in de Tweede Klasse J lang stuivertje met de uiteindelijke kampioen De Zweef in strijd om de eerste plek, maar eindigde na bedroevend slot van de competitie zelfs als vierde. Doordat periodekampioen Vogido uiteindelijk op een nacompetitieplek eindigde, mag trainer Mark Bolink met zijn ploeg nu toch nog hopen op promotie.

Achilles moet dus winnen om niet te degraderen, PH heeft aan een punt genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. De winnaar van het duel treft in de finale de sterkste uit de confrontatie tussen Heino en Woezik. Het duel begint om 14.00 op sportpark Schelfhorst te Almelo.

WSV – HVV Tubantia
Tubantia won de thuiswedstrijd tegen WSV met 2-1 via goals van Ekrem Lök en Tors van Berkum. Tussendoor deed Ifè Oduguwa namens de Apeldoorners nog wel wat terug, maar Tubantia ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De ploeg van trainer Marcel Degenaar profiteerde dit seizoen van de eerder genoemde slechte eindreeks van PH, waardoor de Enschedeërs uiteindelijk op de tweede plek eindigden in de Tweede Klasse J. Mocht Tubantia de finale bereiken van de nacompetitie, wacht de winnaar van het duel tussen Babberich/Liemers – Concordia Wehl. Ook deze wedstrijd begint om 14.00, sportcomplex De Voorwaarts in Apeldoorn is het strijdtoneel.

Foto: Tubantia juicht na een goal in de thuiswedstrijd tegen WSV.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief