Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Een handdruk van Ron Jans als ultiem moment van glorie

Geplaatst op 1 februari 2011 door   ·   Geen reacties

MARKELO – In de rubriek Moment van Glorie gaat voormalig topamateurvoetballer Edwin Nieland terug naar de achtste mei van het jaar 2000 toen hij namens Quick’20 zijn laatste wedstrijd speelde.  Hij beschrijft allerhande momenten van glorie die hij als speler van de Oldenzaalse club heeft meegemaakt zoals het kampioenschap van de eerste- en hoofdklasse, de tweede plaats bij de verkiezing tot landelijk amateurvoetballer van het jaar en in deze regio was de centrale verdediger drie keer de beste van alle amateurvoetballers.

Op 8 mei 2000 stopte Nieland. Trainer Rob Snijders wisselde hem in de 75ste minuut, waarna prompt trainer Ron Jans van  tegenstander Achilles 1894 naar hem toekwam met een handdruk en de woorden: “Bedankt, ik heb van je genoten de afgelopen jaren”.

‘Die ene handdruk van Ron Jans verwoordde alle momenten van glorie op het veld. Momenten van glorie die nu meer betekenis hebben voor me dan de kampioenschappen of de uitverkiezingen als ‘amateurvoetballer van het jaar’, zegt Nieland (foto), die tegenwoordig in Markelo woont en onder meer lid is van het voetbalpanel van TwenteSport.com.

Meer over het Nielands ultieme Moment van Glorie vindt u onder de betreffende rubriek.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief