Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Heracles-ADO en PEC-Twente: Vertigo op voetbalveld

Geplaatst op 21 november 2014 door   ·   Geen reacties

wout brama (3) foto stefan schipperZWOLLE/ALMELO – Een van de meest opmerkelijke transfers van dit seizoen kan op het conto van René Hake worden geschreven. Hake is oud-trainer van FC Twente en tegenwoordig werkzaam bij PEC Zwolle. Hij polste Wout Brama voor een overgang naar PEC, de 28-jarige Almelose voetballer hapte toe. Brama speelt zondag met zijn nieuwe ploeg tegen Twente. Heracles ontvangt diezelfde dag ADO. Dat maakt twee thrillers, twee keer Vertigo op het voetbalveld. En… actie.

Wout Brama hoopt zondag op een uitglijder van Twente, de club die hij 231 competitieduels en 66 Europese partijen voor uitglijders trachtte te behoeden. Frappant, al is het onzeker of en zo ja hoelang de Almeloër in actie komt. Brama behoort (nog) niet tot de vaste kern van Zwolle. Grote vraag: waarom wilde hij na te zijn hersteld van een slepende hielblessure onder geen beding door in Enschede? Twente had een vertrouwd toevluchtsoord kunnen blijven, maar Brama knipte de navelstreng die hem met de club verbond resoluut door. De tijd zal leren of de Almeloër de juiste keuze heeft gemaakt door deze voetbalregio te verlaten.

Twente staat derde en dat is niet verkeerd voor een ploeg waar stevig aan geklust is, al ergeren de supporters zich zicht- en hoorbaar aan het syndroom van HBBB (Het Betere Balletje Breed) waar de equipe aan ten prooi is gevallen. De spelers in Enschedese dienst zullen de lenigheid van geest moeten hebben om nieuwe oplossingen te verzinnen voor vastroestende aanvalspatronen. Ze mogen met hun collega’s van PEC uitvechten wie de onbetwiste voetbalzwaargewicht van Overijssel is.

Bij Heracles (de nummer zeventien van de competitie) kan John Stegeman zich in zijn negende eredivisieduel als hoofdcoach opmaken voor een bibber- en glibberpartij tegen ADO (de nummer veertien), in het Polman Stadion. Het is te gek voor woorden dat de Almelose formatie dit seizoen in eigen huis maar één overwinning heeft staan, hoezeer het team ook verzwakt is geraakt door de uittocht van bepalende spelers in alle linies. Excuses tellen niet, ADO is een horde die Heracles moet nemen, op weg naar verder herstel.

De belangen zijn duidelijk. Heracles-ADO en PEC-Twente (bij beide duels wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt): twee keer een thriller. Hup Hitchcock.

(foto Stefan Schipper)

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief