HSC ’21 wint met tien man in Noordwijkerhout van VVSB

Geplaatst op 27 november 2011 door   ·   1 Reactie

NOORDWIJKERHOUT – HSC ’21 heeft in het westen van Nederland met 3-2 gewonnen van VVSB. Doelpunten aan de kant van de Haaksbergenaren werden gemaakt door Jordi van Ek, Sven Weustink en Waldo Rhebergen. Het elftal van trainer Paul Krabbe speelde een kwartier met Sven Weustink in het doel omdat keeper Jeffrey Brammer met rood het veld moest verlaten en alle wissels al gebruikt waren.

HSC ’21 startte de wedstrijd wervelend en kwam al in de derde minuut op voorsprong door een doelpunt van Jordi van Ek, die de laatste weken centraal in de verdediging speelt. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong aangezien Koen Bosma een minuut later de gelijkmaker scoorde. Het duurde echter niet lang voordat HSC ’21 de leiding weer nam. In de vijftiende minuut bracht Sven Weustink de ploeg weer op voorsprong. Het was alweer het negende doelpunt van de aanvoerder. Ondanks kansen over en weer bleef het voor de rust bij de stand 1-2.
Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het enkele kansen. HSC ’21 breidde de voorsprong echter verder uit. Uit een voorzet na een goede actie van Bas ter Hogt kon middenvelder Waldo Rhebergen de bal simpel binnen tikken. Vervolgens waren er enkele grote kansen voor beide ploegen, maar werd er niet gescoord. Vooral VVSB schutterde in het afmaken van de kansen, waardoor HSC de voorsprong behield. Tien minuten voor tijd kwam de spanning echter terug in de wedstrijd. Doelman Jeffrey Brammer kreeg de rode kaart nadat hij in het strafschopgebied een overtreding had gemaakt. Aangezien HSC ’21 al drie keer had gewisseld moest Sven Weustink (foto) de resterende tijd het doel van de Haaksbergse ploeg verdedigen. De penalty die VVSB kreeg toegewezen kon hij niet keren, maar verder maakte de aanvoerder geen fout.

Doordat Hollandia, de nummer drie van de zondag Topklasse, gelijk speelde bij HBS stijgt HSC één plek op de ranglijst. De achterstand van drie punten op Haaglandia en acht punten op Achilles ’29 blijft hetzelfde.

VVSB – HSC ’21 2-3 (1-2)
Scoreverloop:
3. Van Ek 0-1, 4. Bosma 1-1, 15. Sven Weustink 1-2, 56. Rhebergen 1-3, 80. Ruigrok 2-3.
Scheidsrechter: Cairo
Gele kaarten: Van Laere, Van der Slot, Ruigrok (VVSB)
Rood: Brammer (80. HSC’21)
Toeschouwers: 600
HSC’21: Brammer, Sven Weustink,  Wensing, Van Ek, Grondman, Cenk Uguz, Rhebergen, Ter Hogt (74. Nieuwboer), Ottink, Mirko Weustink (76. Klein Goldewijk),  Altunbas (65. Avsar).