Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

HSC’21 danig verbolgen over vertrek Kamphuis naar SVZW

Geplaatst op 26 mei 2011 door   ·   8 Reacties

HAAKSBERGEN – Bij HSC’21 is men verbaasd, teleurgesteld en geïrriteerd over het plotselinge vertrek van Boy  Kamphuis  naar SVZW. De 22-jarige Enschedeër had eerder al zijn ja-woord gegeven aan de debuterende topklasser uit  Haaksbergen  waar hij de laatste drie jaar speelde. ‘Dan ga je er dus van uit dat hij blijft en als dan tegen de sluitingsdatum van de overschrijvingen zo’n speler toch nog vertrekt, is dat heel erg vervelend’, zegt Peter Visser als voorzitter van de technische commissie van de Haaksbergse club. ‘Ik weet dat hij ook tegen SVZW heeft gezegd dat hij bij ons zou blijven, dus dat steekt ons ook. Het is dan op zijn zachtst gezegd niet netjes van die club om hem dan toch over te halen. Ik weet heus wel hoe een en ander reilt en zeilt in de voetbalwereld, maar ik zou in een dergelijke situatie een club zeker ingelicht hebben’, aldus Visser, zelf oud-speler van HSC.

Visser gaat zich met het bestuur van de club beraden over de stappen die HSC gaat zetten naar aanleiding van deze transfer. ‘We gaan bekijken wat we hiermee gaan doen. Er zal een compensatie moeten komen. SWZW heeft hetzelfde gedaan met Sahin van WHC en toen zijn ze over de brug gekomen. We zullen contact gaan opnemen met hen en dan zien we verder.’
HSC heeft derhalve een vacature. ‘We moeten snel een vervanger zien te vinden. Er vallen sowieso al enkele belangrijke schakels weg’, duidt Visser op het vertrek van Hielke Penterman naar HHC en Robert Wilens naar Excelsior’31. ‘We zijn er druk mee bezig, maar zitten wel met beperkte middelen. Maar dat is ook weer een uitdaging. Met een grote zak geld, zoals SVZW heeft, is het een stuk gemakkelijker een sterke selectie te formeren.’

Voorzitter Freddie Nijhof van SVZW wil niet reageren op de standpunten van Visser. ‘Ik heb de voorzitter van HSC’21 al aan de telefoon gehad. We bespreken deze zaak een dezer dagen. Ik zal zijn verhaal aanhoren en dan zullen we verder zien’, aldus Nijhof.

Kamphuis (foto)  is de achtste aanwinst van SVZW dat net als HSC in de topklasse debuteert. Eerder al werd de overschrijving van drie Quick’20-spelers naar SVZW bekend gemaakt: Mirko Zwiers, Tim Engbers en Jordi Kamphuis.  Verder treden Tanju Sahin (van WHC), doelman Mark Doornbos (van HHC),  Alper Göbel (Spakenburg) en de Poolse middenvelder Gracjan Sobczak (MKS Kutno) toe tot de selectie van Wierdense Zwaluwen. Daar tegenover staat het vertrek van zeven spelers.

Delen is sportief

Reacties (8)

 1. Gert says:

  Ach bij DOS’37 flikken ze het zelfde met Kevin Krommendijk die ook al zijn ja woord had gegeven aan VV Hellendoorn. Zou mij niet verbazen als Dhr. Nijhof ook daar achter zit…. Er is totaal geen fatsoen meer bij de clubs die de speeltjes van een paar mensen met knaken zijn. Laten ze hun geld steken in een fatsoenlijke eigen jeugdopleiding.

 2. Anton says:

  Het geld dat stom is, maakt recht wat krom is… SVZW wappert kennelijk met een flinke hoop bankbiljetten en dan ben je als minder ‘rijke’ club gewoon uitgepraat. Slechte ontwikkeling.

 3. Marco ten Voorde says:

  HSC’21 stappen ondernemen a.u.b. Laat Freddy maar een keer over de brug komen. Als je nu niets doet gaat het van kwaad tot erger.

 4. tjeers says:

  de pot verwijt de ketel denk ik
  alle betalende clubs, nu en in het verleden, maken gebruik van deze handelswijze. Dit keer is het HSC ’21 die klaagt, enkele jaren geleden klaagden anderen over HSC

 5. Gert says:

  @ Tjeers

  En dus daarom is het geen probleem? Kop in het zand steken, noem ik dat. Het amateur voetbal word de nek omgedraaid door dit soort praktijken. Waarom zouden niet betalende clubs nog geld steken in een eigen jeugdopleiding als dit gedrag de maat gaat worden?

 6. martin says:

  Amateur voetbal op dit niveau bestaat niet
  meer.bij 90% van de clubs wordt een vergoeding gegeven of betaald.Dat svzw enkele goede sponsors heeft en echte clubmensen is mooi meegenomen.

  amateurvoetbal op dit niveau bestaat niet meer

 7. Robert says:

  Ik geloof dan enkelen het punt ontgaat. Namelijk:
  – Dat SVZW de (mondelinge) overeenkomst tussen Kamphuis en HSC’21 niet heeft gerespecteerd, terwijl zij wel wisten dat deze er was;
  – Dat SVZW de speler heeft benaderd zonder de club in te lichten.

 8. Peter says:

  Mijn werkgever stopt volgend seizoen met sponsoring van een bord etc bij svzw.
  Hopelijk volgen er meer!!!
  Super goed bezig svzw!!
Archief