Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Lesley Nahrwold vindt niveau Excelsior’31 te laag: ‘Dat frustreert’

Geplaatst op 3 maart 2011 door   ·   11 Reacties

RIJSSEN – Lesley Nahrwold (foto) werd aan het begin van dit seizoen bij Excelsior’31 binnengehaald als de man die voor doelpunten moest gaan zorgen. De Enschedeër doorliep de jeugd van FC Twente, speelde voor het beloftenelftal van de Tukkers en kwam een half jaar uit voor eerstedivisionist RBC. Bij Excelsior kwam hij, in de competitie, slechts tot één schamele treffer. Begin deze week werd bekend dat de Rijssense club niet verder gaat met de aanvaller. TwenteSport.com sprak Nahrwold.

Was je verrast door het nieuws dat je moest vertrekken?
‘Nee, niet echt verrast. De trainer wilde mij heel graag houden, maar het bestuur wilde niet met mij door. Dan houdt het op. Ik wist zelf ook niet zeker of ik wilde blijven.’

Met welk doel ben je van het zomer naar Excelsior gekomen?
Het doel was om, na mijn opgelopen blessure, te laten zien wat ik in huis heb. Gewoon weer lekker voetballen.’

Heb je de goede keuze gemaakt?
‘Het is er niet uitgekomen. Het niveau in de Topklasse is vrij hoog, maar binnen ons eigen team valt dat heel erg tegen. Ik ben een voetballer die houdt van de voetballende oplossing, maar wij spelen veel  te veel de lange bal. Dat heeft mij ontzettend gefrustreerd en daarom heb ik nooit mijn niveau gehaald.’

Het verhaal in Rijssen houdt nu op, maar wat is je volgende stap?
‘Ik heb al met een aantal clubs gesproken en daar zaten ook bvo’s (betaald voetbal organisatie red.) bij. Ik ga op korte termijn ook naar het buitenland voor een proefstage. Ik kan er nog niet heel veel over zeggen. Ik heb nog altijd de ambitie om terug te keren in het profvoetbal en het ziet er naar uit dat het ook gaat gebeuren.’

Delen is sportief

Reacties (11)

 1. fan excelsior says:

  Goed verhaal hij moet eerst eens in de spiegel kijken.
  Die jonge leeft in een betrekkelijke kleine wereld.
  Lekker ergens anders gaan voetballen.

 2. Barry says:

  Wat een kapsones heeft die Nahrwold zeg! Heeft die zichzelf wel eens zien voetballen? Waarom denkt ie dat hij het bij Twente en RBC niet gered heeft? Zou het dan altijd aan de ánder liggen? ‘Het niveau van het team valt erg tegen?’ Fijn, als je je collegae zo afbrandt! Ik zou met zo’n kapsoneslijer niet in een team willen spelen… Een aantal bvo’s heeft interesse? Wat een giller! Op basis van wat, dan? ‘Get a life’ en koop een spiegel!

 3. Kees says:

  Wat een lef. 1 doelpuntje in de competitie, en nog met mazzel gemaakt ook. Afgedankt door de TC en dan zeggen dat zijn teamgenoten geen niveau hebben.

  Dit soort figuren redden het niet omdat ze geen zelfkritiek hebben. Vorig seizoen bij RKC kwam hij ook al bijna niet aan spelen toe. Blessures? Kom nou, ik zou eens werken aan het loopvermogen, want hij komt op dit moment zelfs niet in scoringspositie. Balletjes vanaf de middenlijn voor de goal slingeren en dan maar weer stilstaan.

  Snel wegwezen. Weet zeker dat Cicek en Hempenius volgend seizoen het wel laten zien. Dan is Naarwold helemaal niet meer nodig.

 4. Remco says:

  Heeft deze man een ziekte oid, dat hij zichzelf de king vindt

  Wat een mega klootviool, volgens mij leeft hij in een eigen wereld, als hij in het betaald voetbal mee, dan wint Almere city de Champions Leaque.

  Hij kan nog geen pass over 3 meter geven en dan je eigen teamgenoten afzeiken…bahh wat een vies mannetje.

  Afgelopen zaterdag ook toen hij gewisseld werd, hoe hij reageerde…!!!

  Ik had hem uberhaubt NOOIT weer opgenomen in de selectie met zo`n gedrag.

  Deze kneus moet 1 ding doen,,,wegwezen en nooit weer op de Belt komen..

 5. Martijn says:

  Mensen reageer en nu niet op .
  Die reacties vinden ze bij http://www.twentesport.com alleen maar mooi ,hier is men op uit ……. Excelsior31 de grond in te trappen .

 6. Anton says:

  @ Martijn: ik, als onpartijdige buitenstaander, lees vooral één ding uit dit artikel en de reacties: dat Nahrwold kennelijk een persoon is die denkt dat ‘ie beter is dan ‘ie in werkelijkheid is en die niet aan zelfreflectie doet. Dat zegt mij veel over Nahrwold en nauwelijks tot niet iets over Excelsior’31. Hooguit dat ze een team willen hebben waar dit soort eenlingen niet in past. En dat lijkt mij een prima en onontbeerlijk uitgangspunt

 7. Gerrit says:

  Was een speler om erbij te willen hebben.Na dergelijke uitlatingen hebben we zijn naam doorgestreept , platvoers , een prutser , komt in de onderafdeling terecht als hij zo doorgaat.

 8. Geit says:

  Jammer dat dit zo loopt.. Hij heeft een verkeerde instelling voetballen kan die wel.
  Maar zolang zijn instelling niet veranderd kan ie beter een aantal klasses lager gaan voetballen. En wat ie zegt over het nivo klopt wel een beetje ze spelen veel de lange bal wat mij als supporter ook wel een beetje frustreerd.

 9. Kees says:

  Terugkeer naar een BVO????? Het is Rigtersbleek geworden. Van FCT naar RBC naar Excelsior’31 naar Rigtersbleek. Steeds een stapje terug. Wat zal hij straks vinden van het niveau van de “Bleek”?

 10. Ben says:

  Denk dat deze jongen nog een hoop kan leren van types als Marshall en Abbendues! Daarnaast geef ik Slotman, Agelink en van Oosterwijk een mooie taak als jeugdbegeleider in de kleedkamer.

 11. Jeroen says:

  Alles draait of valt met het krijgen van vertrouwen. Eeuwig zonder dat hij dat toen niet heeft gekregen bij fc Twente. Want met vertrouwen is het echt een hele goede speler. Twente A1 is mede door hem toen kampioen geworden en hij was niet minder dan Arnautovic. Dat geld ook voor spelers als scheurwater en die nummer 8 volgens mij een Irakees. Bij Ajax zouden die spelers wel de kans krijgen en het vertrouwen maar bij fc twente niet balen.

  Toch zou Narwold ook naar zichzelf kunnen kijken en niet naar externe factoren moeten wijzen. Hopelijk wordt hij weer een betere voetballer bij de bleek en komt hij uiteindelijk toch nog terecht bij een BVO.
Archief