Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Quick’20: Sijtsma trekt overschrijving in, Holtman op non-actief

Geplaatst op 13 mei 2011 door   ·   1 Reactie

OLDENZAAL – Niels Sijtsma, de 21-jarige aanvoerder van DOS’19, had enkele weken geleden besloten naar Quick’20 over te stappen, maar heeft deze week besloten dat niet te doen. Hij blijft bij DOS’19 en dat is een lelijke streep door de rekening van de topklasser. In middenvelder Sijtsma zag men bij Quick een potentiële basisspeler. Daar komt bij dat de club uit Oldenzaal met een leegloop te kampen heeft (er vertrekken zeker dertien spelers van de huidige selectie), waardoor talentvolle spelers uit de regio meer dan welkom zijn.

Sijtsma over zijn verrassende keuze: ‘Ik heb besloten bij DOS’19 te blijven, omdat ik vanaf september een HBO-studie ga volgen. Ik ben bang dat ik het voetballen bij Quick moeilijk kan combineren hiermee. Bij DOS zullen ze meer rekening kunnen houden met mijn studie als ik een keer de training moet overslaan.’

Denk je ook dat Quick je niet kan bieden wat je zoekt?
‘Quick’20 is sportief gezien een mooie uitdaging. In de topklasse spelen,  is voor elke amateurvoetballer een uitdaging. Omdat de complete basis bij Quick’20 vertrekt, staat er volgend seizoen geen elftal meer waar ik veel van zou kunnen opsteken. Ik verwacht dat ik me bij DOS’19 het komend seizoen verder kan ontwikkelen onder de nieuwe trainer Hans Bossink.’

Je kreeg bij Quick’20 wel de mogelijkheid om in de topklasse te spelen. Misschien komt die nu nooit meer?
‘Mijn eerste studiejaar heeft op dit moment mijn prioriteit. Als ik me volgend seizoen bij DOS verder ontwikkel, komt er vanzelf wel iets anders op mijn pad’, aldus Sijtsma.

Bij Quick heeft inmiddels ook Desmond Holtman zijn vertrek bekend gemaakt. Hij stapt net als zijn ploeggenoten Ramon Pasveer, Han van Zetten en Tim Pothast over naar de kersverse eersteklasser Glanerbrug.  Holtman speelde door persoonlijke problemen slechts weinig in het eerste elftal. Hoewel men hem bij Quick volop gesteund heeft, besloot hij deze week toch te vertrekken. Het bestuur van de Topklasser heeft inmiddels  Holtman per direct op non-actief gesteld, omdat hij eerder gemaakte afspraken niet is nagekomen. Hij is de dertiende speler die de topklasser vaarwel zegt.

Quick’20 beijvert zich voor de terugkeer van Appie Altunbas van Sportclub Enschede. De topklasser heeft belangstelling getoond voor de talentvolle speler die overigens al eerder (seizoen 2008-2009)  bij Quick voetbalde. Of de overgang daadwerkelijk tot stand komt, is nog onzeker.

Archieffoto: Niels Sijtsma wint een kopduel te midden van spelers van tegenstander Markelo.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Anton says:

    Onbegrijpelijk. Iemand gaat op een zeer onsympathieke manier weg bij een club en 2 jaar later probeert diezelfde club hem terug te halen. Met zijn voetbalverleden. Om, net als die andere clubs, ook te denken ‘ach, maar misschien komt ‘t nog wel goed met die jongen, hij voetbalt zo leuk’? Ik zou ‘t es vragen bij die clubs… Zorg dat er volgende seizoen een team staat. Daar past een uitsluitend op zichzelf gerichte speler als Altunbas mijns inziens niet in.
Archief