Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Quick’20 op bezoek bij koploper Juliana ’31 op jacht naar eerste uitzege

Geplaatst op 5 december 2014 door   ·   Geen reacties

Jordi Kamphuis - hoa - CF4A0494OLDENZAAL – Dat het tot nu toe niet het seizoen is van Quick’20, wordt met één blik op de ranglijst al duidelijk. De achtste plek is niet waar trainer René Nijhuis en consorten op gehoopt hadden bij aanvang van de competitie en dat doet pijn in Oldenzaal. Afgelopen week werd er eindelijk weer eens overtuigend gewonnen op eigen veld, maar zondag wacht het lastige uitduel bij Topklasse-degradant Juliana’31.

De Oldenzaalse formatie begon het seizoen 2014/2015 ongelukkig met een geflatteerde nederlaag bij Be Quick 1887. Quick was beter, maar een vroege rode kaart voor doelman Gijs Krukkert deed de zwarthemden uiteindelijk toch de das om. Een valse start voor de ploeg die voorafgaand aan het seizoen openlijk de ambitie uitsprak om lang om het kampioenschap mee te willen doen. De tegenvallende ouverture zou een voorbode zijn voor de daaropvolgende tien wedstrijden. Alleen thuis tegen De Bataven (4-1) en Achilles 1894 (5-2) werd er overtuigend gewonnen, al eindigde in beide gevallen de tegenstander de wedstrijd met tien man. Vooral in uitwedstrijden wisten de Oldenzalers niet te overtuigen. Van de vijf duels op vreemde bodem werden er twee verloren en drie gelijkgespeeld.

Afgelopen weekend werden er echter goede zaken gedaan op sportpark Vondersweijde. Hekkensluiter FVC werd met 5-0 terug naar Leeuwarden gestuurd en dat betekende dat Quick eindelijk weer eens een afgetekende overwinning liet optekenen. Daarnaast hield het voor het eerst dit seizoen de nul. Er kan dus enigszins met wat vertrouwen uitgekeken worden naar de uitwedstrijd bij Juliana. Met een in vorm verkerende Reuven Niemeijer, die zondag als vervanger van de geschorste Jeroen Visscher drie maal doel trof, zal Quick op zoek gaan naar de eerste uitoverwinning van het seizoen.

Gebrand
Tegenstander Juliana’31 degradeerde afgelopen seizoen na één jaar alweer uit de Topklasse en is daardoor misschien wel aan zijn stand verplicht om mee te doen om de titel in de Hoofdklasse C. Tot nu toe slaagt het daar behoorlijk in. De club uit Malden zette zeven van de elf competitiewedstrijden om in winst en is daarmee samen met SWZ Sneek medekoploper in de Hoofdklasse C.

Afgelopen weekend stond het onderlinge duel tussen de twee lijstaanvoerders op het programma en Juliana kwam daarin, op Frieze bodem nota bene, op een 2-0 voorsprong. Na een uur spelen moest de ploeg van trainer Arnold Brehler echter verder met tien man, na een tweede gele kaart voor Vincent van Beek. In de laatste tien minuten gaf Juliana de marge van twee weg, mede doordat Niels Rothof in de laatste minuut de bal in eigen doel werkte. Daardoor hielden de Maldenaren slechts een punt over aan het treffen met SWZ. Na twee punten verspeeld te hebben aan de concurrent, zal Juliana er tegen Quick dus op gebrand zijn om de volle winst te pakken.

Foto: Routinier en gedeeld clubtopscorer Jordi Kamphuis wordt in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen De Bataven gefeliciteerd met een van zijn drie goals die middag. Het was een van de weinige wedstrijden dit seizoen die Quick overtuigend wist te winnen. (Herman Oude Alink)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief