Rigtersbleek-Longa ’30 1-1 (0-1) – Analyse door Mark Dijk

Geplaatst op 16 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

‘De Bleek begon goed en creëerde al snel kansen, waaronder een kopbal van Nick van der Luyt. Het was dan ook tegen de verhouding in dat Longa na een kwartier op voorsprong kwam. Zij waren verder eigenlijk alleen gevaarlijk uit counters.

Na de rust deed de Bleek omzettingen en kwam de ploeg op het middenveld beter aan het voetballen, het veldspel werd daar beter door. De 1-1 van Stef van der Velden uit een corner van Nahrwold was dan ook compleet verdiend. Uiteindelijk doet Rigtersbleek zich met dit punt tekort, over de hele wedstrijd gezien hadden ze meer kansen. De winst was verdiend geweest.

De amusementswaarde beoordeel ik met een 7. Het spel ging, zeker in de tweede helft, op en neer omdat naarmate de wedstrijd vorderde de ruimtes groter werden. De man of the match is voor mij Lesley Nahrwold. Hij speelde in de eerste helft vanaf de linkervleugel en creëerde regelmatig gevaar met zijn acties. In de tweede helft verschoof hij naar de ‘10’-positie en ook daar speelde hij goed. Hij gaf bovendien de assist op Van der Velden met een fraaie corner. Nahrwold (foto) krijgt om deze redenen van mij ook een ster.’

Rigtersbleek – Longa ’30 1-1 (0-1)
15. Freek Heinsboek 0-1, 65. Stef van der Velden 1-1.