Maandag 22 juli 2024
Twentesport

SVZW – Excelsior’31 2-1 (1-1) – Analyse door Peter Visser

Geplaatst op 9 november 2014 door   ·   4 Reacties

SVZW - Exelsior 3‘Ondanks het feit dat SVZW – Excelsior’31 een derby was, spatte het er niet vanaf in Wierden. Thuisploeg SVZW won in de laatste minuut onverdiend met 2-1 van Excelsior’31.

Het begon van beide kanten erg rommelig en kansen werden niet gecreëerd. Het was dan ook uit het niets dat Maurice Bartelds uit een makkelijk gegeven vrije trap ongehinderd de 1-0 binnen kon koppen. Excelsior’31 liet hierna zien over meer voetballend vermogen te beschikken, al bleef het tempo te laag en het samenspel te slordig. Toch wisten de Rijssenaren enkele kansen te creëren en vooral Hakim Ezafzafi was een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Aan de andere kant was het Cenk Uguz die oog in oog met doelman Kok niet wist te scoren. Op slag van rust deed Gradus Hempenius dat wel. Na een fraaie steekpass wist hij doelman Achterhoek handig te omspelen en de 1-1 binnen te schuiven.

Die gelijkmaker was verdiend, want wat SVZW tot dat moment liet zien was ondermaats. Het kon niet anders dan inzakken, gaf geen enkele druk op de tegenstander en was ook in de tegenstoot niet in staat om gevaarlijk te worden. Het oogde allemaal zelfs wat plichtmatig.

In de tweede helft zette zich dat voort. Het ontbrak de ploeg duidelijk aan een idee, creativiteit en voetballend vermogen. Dat begint uiteraard met de opbouw van achteruit, maar met op het middenveld een matige Bas Woesthuis en een verdediger is het natuurlijk ook lastig voetballen. Michael Wensing is een speler die prima in staat is een spits uit te schakelen, op het middenveld ook bijna alle duels wint, maar als veroverde ballen vervolgens zo weer worden ingeleverd heb je daar niet zoveel aan. De langdurig geblesseerde Jordi van Ek lijkt zo node te worden gemist. Ook een Cenk Uguz kwam zo te weinig aan het voetballen en de aanvallers ontbrak het aan voldoende aanvoer. Zij kwamen dan ook bijna niet in het spel voor. Zo zal SVZW ook geen hoge ogen gooien dit seizoen. Maar misschien kunnen ze wel beter dan ze tegen Excelsior’31 lieten zien.

Ook bij Excelsior’31 miste ik opkomende backs, middenvelders met diepgang en buitenspelers die een actie maakten. Het oogde bij de bezoekers echter allemaal wel wat verzorgder. Vooral Joran Pot (foto) speelde daarin een belangrijke rol. Hij is altijd aanspeelbaar, zoekt de oplossingen vooruit en doet weinig fout. Ik beloon hem dan ook met een ster. Net als Ezafzafi. Hij is sterk, slim en beschikt over een goede actie en techniek. De verdedigers van SVZW hadden de handen dan ook vol aan hem, helemaal na het uitvallen van Jordi Holtkamp. Het is ook niet voor niets dat hij de meeste kansen kreeg, vooral door slim de ruimtes te zoeken. In de afronding ontbrak het hem wel aan raffinement.

Direct na rust was Ezafzafi ook dichtbij de 2-1. Ook Niek Davina, die gaandeweg de wedstrijd steeds beter in zijn spel kwam. Eveneens Pot die over schoot uit een volley. SVZW stelde daar in de tweede helft eigenlijk niets tegenover en het leek dan ook Excelsior’31 te zijn dat zich naar een zege ging voetballen. Trainer Roeland ten Berge (foto) leek daar wat minder vertrouwen in te hebben. Die onzekerheid straalde hij tenminste wel uit, ook naar zijn team, door de hele wedstrijd kort aan het veld te staan en af en toe wat te doceren. Zijn wantrouwen kwam uit.’

SVZW – Excelsior’31 2-1 (1-1)
Scoreverloop:
21. Bartelds 1-0, 45. Hempenius 1-1, 90. Ter Avest 2-1.

Scheidsrechter: Heusschen
Geel: Lubbers
Toeschouwers: 1000

Amusementswaarde: 6
Man of the Match: Joshua ter Avest (SVZW)
Sterren: Pot en Ezafzafi (beiden Excelsior’31 en 1 ster)

SVZW: Achterhoek, Van Keulen, Holtkamp (43. Prumers), Bartelds, Caglar Uguz, Woesthuis, Wensing, Cenk Uguz, Zwiers, Ter Heide (46. Ter Avest), Aman.

Excelsior’31: Kok, Draganovic, Lubbers, Wolven, Sikkelbein, Vloedgraven, Gerritsen Mulkes (79. Letteboer), Pot, Davina, Ezafzafi, Hempenius (73. Gerritsen).

(foto Herman Oude Alink)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Peter Visser

Oud-speler van oa Heracles en HSC’21. Werd met HSC’21 in 1999 algeheel landskampioen.

Reacties (4)

 1. Jan says:

  Je vergeet de beste man aan Excelsior ’31 kant John Lubbers, maar je kunt in het vervolg beter in Haaksbergen blijven. Man of the match??? ja klopt ! heeft 1 bal geraakt; slaat werkelijk nergens op!

 2. peter says:

  Helemaal mee eens, Jan.
  Peter , snapt er werkelijk niets van.

  Hij kijkt alleen in momentopnames.

 3. Jan says:

  Laat ie zijn analyses aub alleen botvieren op die Haaksbergse kliek !

  • Geurt says:

   En twitteren dat hij in Reetmolen is om een zak patat te vreten. Wie dat wat rot buiten hemzelf ! Alles moet het web maar op, maar naar kwaliteit is het hier moeilijk zoeken.
Archief