Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

SVZW – Urk 1-2 (0-0) – Analyse door Pieter Jan Roetenberg

Geplaatst op 25 oktober 2014 door   ·   1 Reactie

Cenk-Uguz_2209 (1)‘Er waren weinig mensen afgekomen op de wedstrijd SVZW – Urk. Vanuit Wierdens perspectief geheel terecht bleek achteraf. Een bezoek aan een meubelboulevard had minder frustratie opgeleverd. De manier waarop SVZW voor de dag kwam maakt het erg moeilijk om van deze ploeg te houden. De gelatenheid die in de ploeg zat maakte het onaangenaam om naar te kijken.

Jammer om te constateren dat zo’n ervaren ploeg niet in staat is om tijdens de wedstrijd ‘iets’ te forceren. Te meer om dat SVZW in potentie een heel goede ploeg heeft. Blijkt eens te meer dat elf goede voetballers  met hetzelfde shirt aan niet per definitie een goed team vormen. Hoewel bespiegelingen over spelsystemen, looplijnen en pressiemomenten nauwelijks relevant zijn als de echte wil om te winnen ontbreekt, vielen mij toch een paar zaken op.

Michael Wensing is een type speler die elke trainer graag in z’n team heeft, maar dan wel het liefst met iemand bij hem in de buurt aan wie hij de bal kwijt kan die vervolgens het aanvalsspel kan vormgeven. Over zo’n iemand beschikt SVZW in de persoon van Cenk Uguz (foto), maar die stond heel diep waardoor hij vrijwel onbereikbaar was over de grond. Met Uguz en Wensing dichterbij elkaar haal je mijns inziens het beste in beiden naar boven.

De lange bal van Maurice Bartelds is een gevaarlijk wapen, maar lijkt soms meer een doel op zich te zijn dan een middel. Met zo’n goede traptechniek moet het ook mogelijk zijn om vaker Ruud ter Heide of Uguz te kunnen bereiken. Vandaag oogde het vrij voorspelbaar en ook nog eens erg ineffectief omdat de ontvanger van de meeste lange ballen, Kevin Aman, niet bepaald de wedstrijd van z’n leven speelde.

Voetballen hoeft trainer Geert Veldhuis ze niet te leren. Als hij er samen met zijn staf in slaagt om het vuur terug te krijgen in deze groep dan geloof ik zeker dat er aan het eind van het seizoen best nog wat gevierd kan worden in Wierden.

SVZW – Urk 1-2 (0-0)
Scoreverloop:
56. Bartelds 1-0, 72. Snoek 1-1, 79. Snoek 1-2.

Amusementswaarde: 5
Man of the Match: Hessel Snoek (Urk)
Sterren: –

Opstelling SVZW: Achterhuis, Zwiers, Wensing, Holtkamp, Caglar Uguz, Cenk Uguz, Bartelds, Ter Heide, Aman (79. Prumers), Woesthuis, Ter Avest(68.Van Keulen).

 

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Pieter Jan Roetenberg

Oud-voetballer van oa HSC'21

Reacties (1)

  1. martin says:

    Prima gezien Pieter Jan,en dan zeggen de spelers dat ze er op willen klappen,niets van gezien.
Archief