Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Atletiek verliest FBK-stadion toch aan FC Twente

Geplaatst op 11 september 2013 door   ·   Geen reacties

2010-09-08 FBK stadion HengeloHENGELO – Het heeft er alle schijn van dat het FBK stadion alsnog verloren gaat voor de atletiek en daarmee onder meer ook de FBK Games verdwijnen. Dat is de uitkomst van de keus die het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo heeft gemaakt. Zij hebben laten weten dat zij op basis van de huidige en toekomstige financiële situatie van Hengelo kiezen voor de optie om het huidige FBK stadion voort te zetten als voetbalstadion. Die zou dan in handen komen van FC Twente. ‘In dit scenario wordt de door de raad opgedragen bezuiniging van € 281.000 gerealiseerd. Een rationele keuze maar wel een keuze die met pijn in het hart genomen wordt want dit maakt dat het FBK stadion geen ruimte meer biedt aan de FBK Games’, zo laat het college weten.

Dat FC Twente nu alsnog inspringt is opvallend. Eerder liet men bij monde van voorzitter Joop Munsterman nog weten geschrokken te zijn van alle commotie en de plannen voor het voetbalstadion in te trekken. Het college kiest nu voor de financiële zekerheid die zij hebben wanneer het FBK stadion exclusief beschikbaar wordt voor de voetbal. Dat was één van de twee opties naast het exclusief beschikbaar zijn voor de atletiek. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat een combinatie van atletiek en voetbal in hetzelfde stadion niet haalbaar was.

Complete verrassing voor FBK Games
De keus voor het voetbal in plaats van atletiek en daarmee ook het verdwijnen van de FBK Games valt de organisatie van dat grote internationale atletiekevenement rauw op haar dak. ‘Het besluit van het College heeft ons zeer verrast’, zo laten zij op hun eigen website weten. ‘Wij zijn vanochtend geïnformeerd door Wethouder Lievers en hebben zojuist de stukken inzake het raadsvoorstel ontvangen. Wij gaan deze stukken bestuderen en zullen vrijdag een persconferentie geven.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief