Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Biografie ‘Sander Boschker, bekerheld – recordman – clubicoon’ gepresenteerd

Geplaatst op 15 mei 2014 door   ·   Geen reacties

sander en agnesENSCHEDE – Sander Boschker, bekerheld – recordman – clubicoon, de biografie over de FC Twente-keeper, is donderdagavond in de Grolsch Veste gepresenteerd. Boschker zelf gaf de eerste twee exemplaren aan zijn moeder Agnes Boschker en aan  FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. De 160-pagina tellende biografie over de succesvolle goalie van de Tukkers is geschreven door de Hengelose journalist Gijs Eijsink.

Het boek geeft een compleet beeld over het leven van Boschker, die tot 696 optredens voor FC Twente kwam. Zo zijn er hoofdstukken gewijd aan het privéleven van de 43-jarige Lichtenvoordenaar, maar is er ook aandacht voor de successen die hij voornamelijk met FC Twente boekte. Boschker en Eijsink reisden samen af naar plekken die een belangrijke rol in zijn leven speelden. Zo ging het tweetal naar De Kuip, het veld van Longa’30, waar Boschker op jonge leeftijd begon met voetballen, en Hoenderloo. Op laatst genoemde plek verschafte Boschker (foto) zich een plek in de WK-selectie van 2010.

Tijdens de presentatie bracht stadsdichter Bob Boswinkel een ode aan Boschker, sprak Munsterman mooie woorden en kreeg de doelman een prachtig kunstwerk van zichzelf. Aanwezig waren onder andere Theo Vonk, Fred Rutten, Wout Brama, Toon Renes, Theo Snelders, Eddy Achterberg en andere FC Twente-coryfeeën en verder veel familieleden van Boschker.

De keeper reikte zelf de eerste exemplaren uit. Moeder Agnes Boschker kreeg de eer om het eerste boek te ontvangen en Joop Munsterman kreeg de tweede. De doelman hield het aanvankelijk droog, maar bij het uitdelen van het boek aan Munsterman waren er toch de eerste tranen.

Dinsdag zwaait Boschker in een voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd af. Ook krijgt hij een standbeeld, naast het bronzen beeld van clubtopscorer Blaise Nkufo, voor de Grolsch Veste.

Foto: Sander Boschker overhandigt het eerste exemplaar van het boek aan zijn moeder Agnes
(foto Stefan Schipper)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief