Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

FC Twente – Ajax 1-1 (1-0) – Analyse door Paul Krabbe

Geplaatst op 19 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

0ZON3516 corona lacht‘FC Twente- Ajax was een interessante wedstrijd. Beide ploegen lieten in een helft zien wat ze in hun mars hadden en dat zorgde voor vermaak. Twente was de heersende ploeg voor rust en dan vooral de openingsfase. Na rust deelde Ajax de lakens uit.

De opening was furieus van de Tukkers. Op een gegeven moment keek ik op het scorebord waar de tijd pas zes minuten liep, terwijl ik het gevoel had dat we al een kwartier onderweg waren. Het was mooi om te zien hoe Twente druk zette. Het complete middenveld schoof door Hakim Ziyech pakte Niklas Moisander op, Kyle Ebecilio schoof door en Ryo Miyaichi hielp weer mee op het middenveld. De thuisploeg speelde echt als een team. Ajax kwam er niet aan te pas. Na de tijd werd er beweerd dat Ajax slordig was en dat klopte ook, maar dat kwam door de druk die Twente uitoefende. Na de goal van Twente ging de druk wat liggen. Ajax kon daardoor wat meer opkomen.

Ik verwacht dat Frank de Boer een duidelijke speech heeft gehouden in de rust. Ajax kwam sterker de kleedkamer uit en dat was vooral te zien op het middenveld. Davy Klaassen en Lucas Andersen vielen meer op. Nu was het Twente dat niet veel meer kon brengen. Ajax had het heft in handen en maakte een terechte gelijkmaker.

Het was een mooie topper. Zowel Ajax als FC Twente zijn machtige ploegen en het is mooi dat ze beide een helft goed voetbal konden laten zien. Eigenlijk is het jammer dat Twente geen Europees voetbal speelt, dat zijn ook wedstrijden waar je wat extra’s kunt laten zien.

Jésus Corona (foto) was voor mij de beste man op het veld, ondanks dat hij maar een helft speelde. Misschien kon Twente na rust wel geen vuist meer maken, omdat hij het veld verlaten had. Andreas Bjelland speelde ook een sterke pot. Hij speelde gedisciplineerd en gold als een slot op de deur. Als het nodig was schoot hij de bal ook hoog de tribunes in. Een echte aanvoerder.’

FC Twente – Ajax 1-1 (1-0)
16. Corona 1-0, 71. Sightorsson 1-1,

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Gele kaarten: Castaignos (FC Twente), Veltman (Ajax)
Toeschouwers: 30.000

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Jésus Corona
Sterren: –

Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Bjelland, Bengtsson, Schilder; Mokotjo, Ziyech (88. Engelaar), Ebecilio; Corona (46. Mokhtar), Castaignos, Miyaichi (62. Kusk)

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Serero (79. Zimling), Andersen, Klaassen; Schone, Sightorsson (72. Milik), Kishna (72. El Ghazi)

miniportret Paul Krabbe trainer - kopieVoetbaltrainer Paul Krabbe werkte oa voor HSC’21, PEC Zwolle, FC Emmen, Sportclub Enschede en SVZW.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief