Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

FC Twente – Willem II 3-2 (1-1) – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 21 december 2014 door   ·   Geen reacties

MokhtarFC Twente bungelde zondagmiddag op het randje van de afgrond . Pas na de rode kaart van Renato Tapia kwam er wat peper is het tiental, daarvoor was het dramatisch.

FC Twente kan redelijk goed spelen, maar bij een klein beetje tegenslag lijkt het team het op te geven. Het is geen stabiel ploegje. Aan een paar spelers kun je zien dat ze geweldig kunnen voetballen, maar het is geen collectief. Het zijn constant balletjes breed en bij de 1-1, wat overigens een prachtig doelpunt was, grijpt niemand echt in.

Opvallend dat je achteraf kon stellen dat het leek alsof de rode kaart Twente een duwtje gaf tot kantelen. Daarna stroopte het tiental de mouwen op en ging het ervoor. Dat is wel apart om te constateren. Want ik vind dat Twente niet de juiste spelers heeft, die op het juiste moment  de mouwen opstropen. Eerder had je Theo Janssen of Dusan Tadic, die zijn daar slimmer in. Die weten wanneer je aan moet zetten. Alfred Schreuder heeft dat met de komst van Orlando Engelaar denk ik proberen te realiseren, maar die speelt behoorlijk ongelukkig.

Wat vaststaat is dat Schreuder er nog geen collectief van heeft gemaakt. Daar komt de onvrede uit het publiek ook vandaan. Omdat je op papier een goed team hebt, maar het er nog niet uitkomt. Daarom kon je ook wat spreekkoren horen in het stadion zondagmiddag en mensen die met witte zakdoekjes wapperden. Maar die waren vast verkouden.

Man of the Match vond ik Youness Mokhtar. Hij had zichzelf kunnen en misschien wel moeten belonen met nog een treffer, maar hij speelde geen slechte pot. De 3-2 was eigenlijk ook geen kans, maar omdat hij die bal binnenhoudt, pak je nog drie punten.

Wat ik mooi vond was dat de trouwe supporters, dus de supporters die tot het eind bleven, werden beloond.’

FC Twente – Willem II 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 12. Mokhtar 1-0, 31. Messaoud 1-1, 72. Haemhouts 1-2, 90+2. Bjelland 2-2, 90+4. Børven 3-2

Toeschouwers: 28.200
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaarten: Corona (FC Twente), Peters (Willem II)
Rode kaart: 81. Tapia (FC Twente)

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Youness Mokhtar
Sterren: Börven (1 ster)

Opstelling FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo (73. Tapia), Ziyech, Engelaar (76. Børven); Ould-Chikh (77. Kusk), Corona, Mokhtar

Opstelling Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; S. Wuytens, Messaoud, Haemhouts (77. Ippel); Andrade, Armenteros (90. Braber), Sahar (62. Ondaan)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Andre Manuel

Oud-voetballer van de vv Diepenheim, cabaretier, columnist, acteur.

Reacties (0)
Archief