Zondag 19 mei 2024

Gelijkspel voor FC Twente vrouwen in topper met ADO Den Haag

Geplaatst op 30 november 2012 door   ·   Geen reacties

DEN HAAG – De topper in de BeNeliga van het vrouwenvoetbal tussen ADO Den Haag en FC Twente is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De Tukkers kwamen door Maayke Heuver en Ellen Jansen (foto) twee keer op voorsprong, maar dat bleek niet voldoende voor de overwinning.

Voor rust opende Maayke Heuver de score, vervolgens kregen beide ploegen mogelijkheden en was het ADO Den haag dat via Yvette van der Veen weer op gelijke hoogte kwam.

Na rust had Heuver de ideale mogelijkheid om FC Twente opnieuw aan de leiding te brengen; een strafschop. De middenveldster schoot de bal te zacht in, waardoor ADO doelvrouw Barbara Lorsheijd redding kon brengen. Dat lukte kort daarna niet op de inzet van Ellen Jansen. Ook dit keer hield de voorsprong geen stand. Amper een minuut na de 2-1 zorgde Sheila van den Bulk voor de 2-2 eindstand. FC Twente blijft de koploper in de BeNe League. ADO Den Haag blijft de nummer twee.