Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Heuver: ‘Heel moeilijk, wanneer acht weken blessureleed zes maanden worden’

Geplaatst op 4 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

heuverENSCHEDE – Voor Maayke Heuver (foto) betekende de speelminuten in het duel met Lierse SK het tweede optreden na een lange blessureperiode. Daarmee is de middenveldster van FC Twente eindelijk terug, na een lange periode noodgedwongen aan de kant te hebben gestaan.

‘Het begon met een spierscheuring in mijn bovenbeen’, vertelt Heuver. ‘Daar staat normaal gesproken een hersteltijd voor van zes à acht weken. Net toen ik weer bijna fit was kreeg ik een terugval en was ik eigenlijk weer terug bij af. Vervolgens liep ik een gekneusde enkel op en uiteindelijk heeft het bijna zes maand geduurd voordat ik weer kon voetballen.’ Voor de international van FC Twente een lastige periode. ‘Dat kun je wel zeggen. Wanneer je weet dat je zes maanden aan de kant staat, dan stel je je daar op in, omdat je weet dat je geen keus hebt. Wanneer je er van uit gaat met acht weken weer te kunnen voetballen en het worden zes maanden, dan is dat best lastig.’

Voorlopig richt Heuver zich op de duels met Paris St.Germain in de Champions League. ‘Ik hoop op speeltijd. Tegen die ploeg te spelen lijkt me mooi. Het is natuurlijk een heel sterke tegenstander, maar aan de andere kant, wij hebben ons nu ook voor de derde keer geplaatst voor de Champions League. Afgelopen seizoen troffen we met Lyon ook een Franse tegenstander. Die ploeg was misschien nog wel sterker dan Paris St. Germain. Het zou mooi zijn wanneer we kunnen laten zien dat wij als ploeg stappen hebben gemaakt. We zullen echt als team moeten spelen, om kans te maken. Aan de andere kant, denk ik dat we inmiddels ook wel zo ver zijn dat we er echt aan toe zijn om een keer verder te komen dan de eerste ronde.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief