Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Kwetsende vuurwerkgeluiden wéér genegeerd door arbitrage

Geplaatst op 4 december 2011 door   ·   12 Reacties

UTRECHT – Bij het duel tussen FC Utrecht en FC Twente (2-6), heeft de politie vanmiddag waarschuwingsschoten gelost, nadat algemeen directeur Wilco van Schaik de opdracht gaf de wedstrijd stil te leggen. Het gooien van vuurwerk vanuit het Twente-vak was van die beslissing de grootste aanleiding. Arbiter Reinold Wiedemeijer en het clubbestuur van FC Utrecht negeerden voor die tijd opvallend genoeg de kwetsende vuurwerkgeluiden van de Utrecht-aanhang. Het is niet de eerste keer dat de wedstrijdleiding, normaal vatbaar voor elk spreekkoor dat als kwetsend beschouwd kan worden, dit simpelweg negeert. Een tripje naar de Domstad staat, net als bijvoorbeeld een bezoek aan Rotterdam, garant voor de kwetsende verwijzing naar de Enschedese vuurwerkramp.

Bij een 5-0 voorsprong van FC Twente ging het mis in de Galgenwaard. Nadat er vuurwerk gegooid was tussen beide supportersvakken, braken en binnen en buiten het stadion ongeregeldheden uit. Na afloop moest de politie ingrijpen bij rellen. Er waren waarschuwingsschoten nodig om de gemoederen, die zowel de politie als supporters van FC Twente bekogelden met stenen, op afstand te houden.

Delen is sportief

Reacties (12)

 1. Utca says:

  Op welke manier denk je recht van spreken te hebben over vuurwerkgeluiden als Twente supporters vanuit het uitvak vuurwerk naar Utrecht supporters gooien?

  • Alexensche says:

   Vanaf de 1ste minuut waren de vuurpijlgeluiden te horen vanuit bijna alle vakken bekijk de beelden tot de 20ste minuut een en al vuurpijl wat je hoorde. Hoelang denk je heeft de gemiddelde gedupeerde van de ramp nodig over de rooie te gaan! Je rasters op iets waar je de weerga niet van kient

   • Rooie Berend says:

    Ik heb de hele wedstrijd gevolgd via EL, en ik weet niet of die vuurwerkgeluiden bij je tussen de oren zitten ofzo maar ik heb bijna de hele wedstrijd alleen het uitvak op positieve wijze horen supporteren.
    Maar vanaf de 4e of 5e goal begon het gelazer met vuurwerk in het uitvak, en na herhaaldelijk aandringen van de stadionspeaker om geen vuurwerk af te steken in het uitvak werd dit vuurwerk tot overmaat van ramp ook nog eens naar de vakken met utrechtsupporters!!!
    Na het vuurwerk in het uitvak heb ik inderdaad enkele vuurwerk geluiden gehoord uit de utrechtvakken, maar waarom worden supporters van twente pissig over vuurwerk geluid terwijl ze zelf bewust vuurwerk meenemen vanuit enschede naar een voetbalwedstrijd in en tegen utrecht, en dan tot overmaat van ramp ook nog eens de vakken van utrecht supporters hiermee bekogelen???
    Sorry hoor, maar als die munstermann echt een vent is bied hij namens fc twente in het openbaar zijn excuses voor het gedrag van de twente supporters aan, en neemt hij, zoals op tv overduidelijk is, alle schuld van de rellen op zich!!!
    Zoals ik al eerder schreef, is het ook altijd raak tijdens europese wedstrijden van twente….ook hier is overduidelijk een groot deel van de twente aanhang verantwoordelijk voor de rellen die steeds maar weer plaats vinden….of maakten de supporters van bv Fulham ook vuurwerk geluiden ?

 2. Rooie Berend says:

  Toch wel een leuk stukje wat hierboven is geschreven!
  Een prima les:”hoe schuif ik de aanleiding van de rellen naar utrecht toe”…

  Wat een gelul met die zogenaamde kwetsende spreekkoren, het was op tv overduidelijk dat er echt vuurwerk in het uitvak aanwezig was, en dan huilie huilie doen over zogenaamde vuurwerk geluiden!!!!
  Dit vuurwerk werd ook nog eens naar het vak met utrecht supporters gegooid, puur en alleen om een reactie uit te lokken bij de tegenpartij wat natuurlijk ook vanzelf komt…
  Maargoed, deze reactie zal wel worden verwijderd want negatief nieuws over ons rooie clubje drukken wij zo veel mogelijk de kop in!!!
  Europees is het hetzelfde liedje, bij elke wedstrijd in enschede komt er geheid rotzooi en altijd zijn “The Best Fans In The World”, zoals we onszelf noemen, de aanstichting van alle rottigheid!!!

  Bij deze roep ik alle clubs in nl op om tijdens de spelersopkomst een cd met vuurwerkgeluiden af te spelen zodat iedereen ziet dat wij nooit de schuldige zijn aan alle rotzooi tijdens/rond onze wedstrijden….

  • haas says:

   Volgens mij is vuurwerk afsteken iets anders dan stenen gooien naar de politie. En let een beetje op je spelling aub.

  • Henk says:

   Ten eerste is vuurwerk afsteken iets heel anders als refereren naar een ramp waarbij 20 personen omgekomen zijn. Ik keur het vuurwerk afsteken in een stadion nabsoluut niet goed, maar het maken van vuurwerkgeluiden getuigt van weinig verstand.

   Ten tweede is het nog niet eens zeker dat er vuurwerk in het vak van Utrecht is gegooid, er zijn genoeg lezingen dat het vuurwerk alleen onderin de gracht van het uitvak is gegooid.

   De KNVB heeft richtlijnen voor het afsteken van vuurwerk, dus die personen moeten gestraft worden. Maar ze hebben ook richtlijnen voor kwetsende spreekkoren of andere kwetsende geluiden in stadions. dus als er de hele westrijd vuurwerkgeluiden zijn te horen, moet er iemand ingrijpen.

   Verder is er een kleine groep die loopt te klooien en te rellen, maar jij scheert alle Twentefans over 1 kam. Kijk eens naar de 29.800 supporters die hun club gewoon en heel goed steunen en de ultra’s die erg veel tijd en geld in sfeeracties stoppen. Jij bekijkt alleen de negatieve zaken, terwijl dat veroorzaakt wordt door een hele kleine groep, nou dan ben je echt een negatieveling pur sang!!!

 3. Jos says:

  Ik snap er niets van, ben je als fct fan geraakt door de vuurwerkramp, ga je zelf met vuurwerk gooien. Deze mensen horen niet thuis op een voetbalveld, levenslang een stadion verbod, tevens de fluitende fc utrecht supporters ,via camera beelden makkelijk op te sporen.

 4. Jos says:

  Doe er wat aan, geef deze reactie even door aan fct en fcu.Dan zou de redactie een een hoop fans van fct achter zich scharen. Gr. Jos.

 5. Pkramer says:

  Trieste supporters van andere clubs. Vanaf het begin werden er vuurwerkgeluiden gemaakt. Dat is de aanleiding dat er vuurwerk werd gegooid. Wekelijks word er vuurwerk afgestoken bij Twente en daar word nooit over gezeurd. Het feit dat de vuurwerkgeluiden werden gemaakt had al een aanleiding kunnen zijn voor rellen. Er is totaal geen respect voor de slachtoffers, er zullen vast mensen bij zitten die er persoonlijk door zijn getroffen, dus de reactie vond ik zeer passend naar de actie. Utrecht vroeg om vuurwerk, kunnen ze het ook krijgen ook.

 6. John says:

  Eredivisielive gekeken en vanaf het begin niks anders dan vuurwerk geluiden van die prutsers. Zingen kwam alleen uit het FCT vak.
  Utrecht wil graag een top club en in intervieuws is FC Twente een voorbeeld voor Utreg. Maar top wordt men daar Never.

 7. Martijn Aalderink says:

  Er zijn twee heel trieste clubs in Nederland die bij elk duel met FC Twente de vuurwerkgeluiden van stal halen. De andere is Feyenoord. Over een paar knallen doen ze in Utrecht alsof de wereld vergaat, maar dat het uur daar voor continu wordt geprovoceert met vuurwerkgeluiden interesseert de bestuurders niet. Hoezo boter op het hoofd?

 8. stan says:

  eigenlijk had het stadion van Utrecht door de vuurwerk moeten afbranden…..
  Dan kunnen hun ook horen hoe het is om elke wedstrijd vuurwerk geluiden te horen.
  leuk is dat als je er dierbaren aan verloren bent….
  ik hoop dat bij elke club die dat nog 1x doet het hele stadion afbrand…
  kunnen wij ook even naar hun fluiten !!!!!!!!
  Denk daar maar een aan, in plaats van:”fctwente schuift het wel weer eens makkelijk van zich af”
  Denk eerst zelf maar eens na voor dat je iets doen…
Archief