Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Managers

Geplaatst op 4 januari 2021 door   ·   1 Reactie

Louis van Gaal zou gezegd hebben dat Donny van de Beek niet voor ManUnited had moeten kiezen.  Ik denk dat hij gelijk heeft, want de buitengewoon getalenteerde middenvelder zit op de bank. Hoe kan zoiets, vraag je je af. Tientallen miljoenen heeft Van de Beek gekost, maar zijn coach Ole Gunnar Solskjaer stelt hem niet op. Wie de ploeg wel eens ziet spelen, kan beamen dat de Nederlander best mee zou kunnen komen. Maar hij speelt dus niet. Van de Beek is een typerend voorbeeld van een speler die voor de verkeerde club heeft gekozen.

Drie huurlingen verlaten FC Twente. Alexander Jeremejeff, Lazaros Lamprou en Halil Dervisoglu (foto) hebben besloten te vertrekken of kregen een zacht, virtueel duwtje in de rug om snel via de achteruitgang te vertrekken naar een andere club cq naar de club die bereid was hen te verhuren. Waarom wilde de FC hen destijds? Waarom liet hun manager hen een contract tekenen bij de FC? In het geval van Dervisoglu was ook zijn oude club Sparta in de markt. Daar was hij qua niveau beter op zijn plek geweest. We hebben hem bij de FC regelmatig zien invallen, waarna we konden vaststellen dat hij er niet bij paste. Hij mag terug naar Brentford Engeland, waar ze hem eigenlijk ook niet willen hebben.

Ongetwijfeld mag de schuld van al deze miskleunen vooral bij de vaak hebberige spelersmakelaars neergelegd worden. Guido Albers ging met Van de Beek naar ManUnited, maar analyseerde niet hoe die ploeg speelde, hoe de coach wil spelen en of VdB daar succes kan hebben. Binnenkort zal hij verhuurd worden, neem ik aan. Zo jammer.
Dervisoglu speelde een paar goeie wedstrijden bij Sparta en werd vervolgens al aangeboden in het buitenland. Daarna werd hij verhuurd aan FC Twente, maar een paar maanden later gaat hij weer verderop. Waarschijnlijk zal met de Spartaan Abdul Harroui hetzelfde gaan gebeuren, want die is momenteel na drie aardige wedstrijden ook in de aanbieding.

Zoals zo vaak hebben de spelersmakelaars een veel te grote invloed. Daardoor zie je veel getransfereerde spelers bij hun nieuwe club bankzitter worden. Voorbeelden te over, met Van de Beek als prototype. Of Griezmann en Coutinho (Barcelona), Strootman (Marseille) en Christian Eriksen (Inter).
De hamvragen:
1. Hoe reduceer je de invloed van al die managers (ook vaak zakkenvullers genoemd) die over de ruggen van spelers zsm rijk willen worden;
2. Hoe komt het dat de technisch-managers van sommige clubs te snel met een speler in zee gaan, zoals bij de FC met de drie mislukte spelers die na een paar maanden alweer mogen vertrekken.

Benieuwd hoe het met de nieuwste huurling van FC Twente zal gaan, ene Isah Abass. Technisch opperhoofd Jan Streuer kent hem al wat langer, dus dat zou kunnen meevallen.
De nieuwste huurling van Feyenoord Lucas Pratto is een trage spits, hij scoort weinig en zat bij zijn vorige clubs meestal op de bank, maar gaat het volgens hemzelf maken in Nederland. Ik denk van niet.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Gijs het probleem zit hem gewoon in het feit dat in het betaalde voetbal veel teveel geld in omloop is. In Engeland leggen de PL clubs zo even € 40 miljoen voor Van de Beek op de plank. Bij deze deal is zijn zaakwaarnemer weer gevuld en hij heeft Donny ook de kop gek gemaakt om toch maar te tekenen. Hoe zijn sportieve toekomst wordt bij zo’n club zal de zaakwaarnemer worst zijn. Hij en Donny hebben de poen binnen en ze hoeven nooit meer te werken. Het gaat alleen maar om geld en dat is de doodsteek voor het voetbal en sportieve ontwikkeling van de spelers. Het wordt echt eens tijd dat het voetbal daarvoor eens wordt afgestraft want vanuit het voetbal komt deze idiote ontwikkeling toch niet. Het betaalde voetbal is verrot aan het worden.
Archief