Maandag 22 juli 2024
Twentesport

NAC Breda – FC Twente 1-1 (0-1) – Analyse door Rob Hartog

Geplaatst op 24 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

rj13051263500ts castaignos‘De einduitslag van 1-1 was het gevolg van de rode kaart die Andreas Bjelland opliep na een klein uur spelen. FC Twente had de
wedstrijd met elf man namelijk nooit meer weggegeven. Maar de Tukkers moesten het 35 minuten met een man minder doen en daardoor werd NAC opportunistischer.

De thuisploeg stichtte in het ruime half uur waarin het een overtalsituatie had ook niet echt gevaar. FC Twente hield redelijk eenvoudig stand achterin, tot aan het laatste moment waar Tim Breukers de fout in ging. Daardoor verspeelden de Tukkers twee kostbare punten, want dit was zo onnodig. Twente had voor rust al drie keer moeten scoren. Luc Castaignos had ik zelden zo goed heb zien meedraaien in het Twentse voetbal als in dit duel, maar hij had dat optreden moeten bekronen met minimaal nog een treffer. Dat had hem ook een flinke dosis zelfvertrouwen gegeven.

Na afloop gaf Alfred Schreuder aan dat zijn elftal “stappen maakt”. Ik kon me daar niet zo goed in vinden, die stappen gaan in ieder geval wel heel traag en zijn heel klein. Het wordt zo langzamerhand wel een beetje zorgelijk bij Twente. Drie gelijke spelen tegen niet al te beste tegenstanders. Het probleem bij Twente ligt naar mijn mening voorin. Twente heeft namelijk een ijzersterk middenveld, maar voorin mist het elftal een echte goalgetter. Castaignos, die ik nogmaals dus erg goed vond spelen, maakt er geen twintig dit seizoen en Torgeir Borven zeker niet. Voor zijn optreden in dit duel, dat helaas maar één helft duurde, geef ik Castaignos wel een ster.’

 

NAC Breda – FC Twente 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 
17. Castaignos 0-1, 90+2 Tighadouini 1-1.

Scheidsrechter: Makkelie
Geel:
Perica, Seuntjens (NAC Breda) Marsman, Breukers (FC Twente)
Rood: Bjelland (55.min/2x geel)
Toeschouwers: 17.700

Amusementswaarde: 8
Man of the Match:
Andreas Bjelland
Sterren:
Castaignos (1 ster)

Opstellingen:
NAC Breda:
Ten Rouwelaar; Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux (70. Seuntjens); Falkenburg, De Kamps, Matic; Boateng (78. Hooi), Perica, Tighadouini.

FC Twente: Marsman; Martina, Lachman, Bjelland, Koppers; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech (70. Breukers); Kusk (60. Bengtsson), Castaignos (48. Börven), Mokhtar.

Rob Hartog is journalist namens het ANP.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief