Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Slot, Menig, Heemskerk etc

Geplaatst op 7 december 2020 door   ·   1 Reactie

Wedstrijdjes kijken, een beetje zappen, de sociale media in de gaten houden en in de auto nog even naar de radio luisteren. Conclusie, het was weer een interessant sportweekend. Hoogtepunt was natuurlijk de overwinning van Twente bij Ajax, maar ook de soap rond Arne Slot mocht er zijn. Het gelijke spel van Heracles was ook niet onaardig, hoewel de wedstrijd in de Kuip voor de  meeste voetballiefhebbers niet te pruimen was. Maar het puntje was voor de Almeloërs een lichtpuntje in deze donkere dagen.

FC Twente trof Ajax in eigen huis midden tussen de wedstrijdserie in de Champions League. Zo’n tegenstander is dan niet optimaal op dreef. Vaak moeten er een paar wisselspelers worden opgesteld en andere spelers wensen niet tot het gaatje te gaan. Als je dan zelf de zaken goed voor elkaar hebt, zoals FC Twente had zaterdagavond, dan kun je winnen en dat gebeurde dankzij de twee prachtige doelpunten van de opgebloeide Queensy Menig (foto). Een betere revanche na de zeperd tegen RKC kun je je als FC Twente niet wensen.

Wat ik al zei, de trammelant rond trainer Arne Slot sprong ook in het oog. We mogen hem met een beetje goeie wil (hij komt uit Bergentheim) nog net een Tukker noemen. Slot is de nieuwe kroonprins onder de trainers. Steeds zijn weer worden er nieuwe opvolgers gelanceerd van de toptrainers. Er zijn al heel wat kroonprinsen geweest. Anno 2020 is Slot de man van de toekomst. De bobo’s van de topclub AZ waren enorm beledigd vanwege de stiekeme gesprekken met Feyenoord. Hij mocht snel inpakken en wegwezen.

Een kennis van mij sprak off the record met een andere werkgever, maar hij was daar (nog) niet welkom en ging gewoon weer door bij zijn oude baas alsof er niks gebeurd was. Een directeur polst iemand, je benadert een manager van een concurrent, je tast even af bij een bekend bedrijf of je daar terecht zou kunnen. Af toe in ander water roeren, het komt overal voor. In de voetballerij is dat echter uit den boze. Zoveel grote, omhooggevallen ego’s bij elkaar. Tja. Slot was een beetje dom en krijgt derhalve niet de kans zijn werk met AZ in eredivisie en Europa af te maken.

Ik probeer dan altijd meteen in te vullen wie de opvolger zal worden. Ik dacht als eerste aan Slots assistent Marino Pusic, die vaker (hier in Twente) een klus als hoofdcoach moest overnemen, aan Van Bronckhorst die ineens weer vrij man is, aan Mario Been, Van Bommel, Groenendijk of zelfs aan Louis van Gaal. Maar het werd een zekere Pascal Jansen. Hij verloor meteen. Lange leve de topclub AZ.

Nog iets van het afgelopen weekend wat echt niet kon. Nee, ik bedoel niet Max Verstappens crash. Die sport volg ik nauwelijks. Ik bedoel Femke Heemskerk die – vanwege corona van haar man – niet mee mocht doen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen en daardoor niet meer in aanmerking komt voor deelname daaraan. Dat kan niet waar zijn. Ik neem aan dat NOC*NSF die dwaling nog rechtzet.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Beau says:

    Met een beetje goede wil kan je iemand die geen Tukker is inderdaad een Tukker noemen. Waarvan akte.
Archief