Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Optimisme FC Twente-coach Mary Kok blijft groot ondanks afhaken AZ en Willem II

Geplaatst op 23 februari 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Willem II en drievoudig landskampioen AZ stoppen met vrouwenvoetbal. ‘Dat is voor de veertig speelsters buitengewoon teleurstellend en vervelend, want zij hebben in de voorgaande jaren het grootste deel van de dag voor de club alles gegeven, maar desondanks ben ik optimistisch over de toekomst’, zegt Mary Kok-Willemsen, de trainer/coach van FC Twente, dat momenteel de eredivisie aanvoert.

Daarom zit Mary Kok met een dubbel gevoel na de vergadering van gisteren waarin over de toekomst van het vrouwenvoetbal op topniveau is gesproken. ‘Het hartstikke teleurstellend, het is balen dat die clubs afhaken, terwijl ze  vanaf het begin de schouders eronder hebben gezet’, zegt Kok. ‘Maar van de andere kant wil ik niet spreken van een verlies, want het gaat er in de topsport ook om dat je de finish haalt. Het vrouwenvoetbal is op eredivisie-niveau nog maar net onderweg.  Er zijn clubs die een beetje meehobbelen en die vroegen zich terecht af of ze daarmee door willen gaan. Maar gisteren is op de landelijke vergadering besproken dat we juist nu moeten versnellen. AZ en Willem II kunnen daar niet aan meedoen, ze haken dus af. Maar de anderen gaan door en versnellen hun tempo om op een hoger niveau te komen. We zullen lering moeten trekken uit het voorafgaande om beter te worden.’
Willem II en AZ hebben goede ploegen waaronder een aantal internationals.

Gepassioneerd verkondigt ze haar missie. ‘Ik heb het idee dat men er zich van bewust is dat we de stappen gaan maken om de top te halen. Als je dat echt wilt, heb je onderweg van die keuzemomenten. AZ en Willem II besloten op zo’n moment om te stoppen, de anderen gaan met grotere snelheid door op de weg die we ingeslagen zijn’, aldus Mary Kok-Willemsen (foto).
De Stichting Eredivisie Vrouwen probeert zo snel mogelijk het aantal deelnemende clubs weer op acht te krijgen. Er schijnt een aantal gegadigden te zijn.

(Foto Sportfoto-RegioTwente.nl)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Walter Waalderbos says:

    Wat jammer dat ze niet verteld hoe ze dat versnellen dan voor zich ziet. Volgens mij zit er genoeg rek in haar groep, maar hoe krijg je dat er sneller uit? Het aantal tegenstanders op niveau neemt af wanneer Willem II en AZ stoppen. Het wordt dus alleen maar minder. We zullen het wel merken en hopenlijk ook lezen tzt.
Archief