Maandag 22 juli 2024
Twentesport

PSV – FC Twente 2-0 (2-0) – Analyse door Andy Houtkamp

Geplaatst op 14 december 2014 door   ·   4 Reacties

schreuder‘Groots was de wedstrijd tussen PSV en FC Twente zeker niet, het was redelijk. PSV was in alle opzichten sterker en won volledig terecht.

De Eindhovenaren waren sterker, sneller, gretiger en legden meer tempo in het spel. FC Twente viel weinig te verwijten, want het kwam simpelweg kwaliteit tekort. Het kreeg een paar kansjes, waarvan de grootste voor Torgeir Börven was weggelegd, maar die miste jammerlijk. Dan krijg je de standaard clichés te horen: ‘Als hij die kans had afgemaakt, dan had Twente resultaat kunnen halen’, maar ik ben er van overtuigd, dan Twente ook had verloren als het 1-0 voor was gekomen.

Twente had er zondagmiddag gewoon niet de spelers voor om het PSV lastig te maken. Ik vind Orlando Engelaar, en dat heb ik al eens eerder gezegd in mijn analyses, echt niet meer kunnen. Zonde, want het is een mooie voetballer, maar niet voor dit niveau. Hij heeft denk ik vijf ballen aangeraakt, waarvan het vier keer mis ging.

Man van de wedstrijd was Jetro Willems voor mij. Hij maakte een paar kleine foutjes, maar is constant gevaarlijk. Hij blijft maar opkomen en zorgt constant voor dreiging. Hij heeft niet voor niets al zes assists op zijn naam staan dit seizoen. Sonny Stevens ken ik een ster toe. Het is een moeilijke wedstrijd om in te debuteren, maar hij hield zich keurig staande onder de lat.’

PSV – FC Twente 2-0 (2-0)
22. De Jong 1-0, 45+1. Wijnaldum 2-0

Scheidsrechter: K.Blom
Gele kaart: Maher (PSV),Bjelland, Martina, Ziyech (FC Twente)

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Willems
Sterren: Stevens (1x)

Opstelling PSV: Zoet, Arias, Rekik, Bruma, Willems, Guardado, Maher (61. Hendrix), Wijnaldum, Narsingh (81. Jozefzoon) De Jong, Depay (90+1. Locadia)
FCTwente: Stevens, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio (83. Miyaichi), Ziyech, Corona, Børven (60. Engelaar), Mokhtar (60. Ould-Chikh).

Andy Houtkamp is verslaggever voor de NOS

 

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Lex honigh says:

  Nog net geen werkwijgering
  Heb zelden zo veel en zo vaak spelers vertwijfeld met de armen omhoog zien staan om het gebrek aan klasse van MEDESPELERS te duiden
  Geen team geen richting geen discipline

 2. Geurt says:

  Het financiële schip staat al deels onder water, misschien laten ze het sportieve vlaggenschip wel bewust mee afzinken naar de peilloze bodem van deze oceaan der treurnis, je moet er rekening mee houden dat het speelt. Wat een hopeloze neergang.

 3. Peter Bonder says:

  Beste Andy, ik was erbij gisteren in die Eindhovense graftombe. Wat Stevens betreft ben ik het niet helemaal met je eens: die eerste goal had hij gewoon moeten hebben en hij had veel ballen niet meteen klemvast. Verder was het armoe troef, als dit zo doorgaat wordt het een verloren seizoen. Het wachten is op de rentree van Guiterrez en het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat een heel team van één zo’n supertalent afhankelijk is. Trouwens, is Janko in de winter te koop? Onmiddellijk terughalen, want Börven is echt geen optie.

 4. A.Hendriksma says:

  Dat van engelaar ziet hij goed, maar heeft niet gekeken hoe zwak PSV speelde na de 0-1 niet te missen kans van Borven. Als Twente had gescoord, had PSV nooit meer gewonnen. Dan was de uitslag ergens tussen 1-3 en 2-5 geeindigd. PSV was zo zwak achterin, zie na rust, toen Twente nog 5 kansen kreeg. PSv speelde niet op 80%, maar kon niet neter, dat zie je hele seizoen tegen iets betere tegenstanders. Dat voelt elke echte voetbalsnapper en kenner aan zijn water. Ajax wordt, vrees ik, weer gewoon kampioen. Jammer dat leuke clubs als Twente, AZ etc. even omschakelingsproblemen hebben, Was echt leuk in de jaren 2009-2012. En europees zijn PSV en Ajax een lachertje. Vergeet ik F.? Nou ja, jammer.
Archief