Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Reservekeepers

Geplaatst op 15 maart 2021 door   ·   Geen reacties

Joël Drommel gaat naar PSV. Dat lijkt een zekere zaak. En intussen is zijn opvolger alweer een paar weken bekend. Het is de Duitser Lars Unnerstall geworden. Allemaal mooi en aardig. Is een goeie keeper, hoewel ik een voorstander was van het terughalen van Remko Pasveer of Nick Marsman, zoals ik hier al eerder zei. En ik dacht ook aan tweede en derde doelman van de FC, Jeffrey de Lange (foto) en Ennio van der Gouw. Toen Unnerstal zijn handtekening zette voor vier seizoenen, hadden ze beiden net hun contract verlengd. De Lange wordt binnenkort 23. Van der Gouw is 20. Wat zou hun verteld zijn bij de contractverlenging? Heb geduld jongens. Blijf werken aan je ontwikkeling. Zie Joël, die kwam ook uit de opleiding hier en maakt nu een grote stap omhoog.  Zoiets hebben ze gezegd.

De Lange en Van der Gouw zullen – normaal gesproken – weer een paar jaar moeten wachten. Kunnen ze dat opbrengen? Wat is hun perspectief? Keepers moeten vlieguren maken. In het eerste elftal. Krijgen deze jongens ooit een kans? Ik vraag het me af, hoewel ik van kenners hoorde dat ze in de eredivisie mee zouden kunnen. Daarom zal de FC ze ook een nieuw contract gegeven hebben. Unnerstal (30) zal zich echter niet laten passeren door hen. Hij is al dat bankzitten bij PSV en eerder al bij Schalke en Fortuna Düsseldorf meer dan zat.

Overigens, bij Heracles hebben ze Michael Brouwer (28) als reservekeeper in dienst. Hij zit al acht jaar op de bank. Hij heeft inmiddels een zevental keren mee moeten doen in het eerste en deed dat alleszins verdienstelijk. Het is vreemd dat hij nog niet gescout is door een andere eredivisieclub. Zou hij een kans krijgen in Almelo als Janis Blaswich, de huidige eerste keeper, vertrekt? Trouwens ook Koen Bucker (24), de derde doelman van Heracles, heeft al een beetje eredivisie-ervaring. Hij speelde twee wedstrijden en deed dat goed. Het perspectief van Bucker en Brouwer om eredivisiewedstrijden te spelen, is mistig, net als dat van De Lange en Van der Gouw. Moed houden, mannen. Maar ik vrees dat jullie op termijn elders je heil zullen moeten zoeken. Net als Unnerstal nu doet en net als Marsman en Pasveer gedaan hebben.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief