Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Ruiz valt geblesseerd uit in oefenduel tegen WKE

Geplaatst op 22 juli 2011 door   ·   6 Reacties

HENGELO – Bryan Ruiz heeft zich vanavond in het oefenduel tegen WKE (5-0) moeten laten wisselen vanwege een blessure. De Costaricaan kreeg bij de openingstreffer, na een half uur spelen, een tik in het bovenbeen van een verdediger van de Emmenaren. De blessure lijkt in eerste instantie mee te vallen. Een knie- of hamstringblessure is zo goed als uit te sluiten. Daarnaast vielen Dario Vujicevic en Ola John uit met enkelblessures. De ernst van het kwetsuur van Vujicevic wordt onderzocht in het ziekenhuis.

Met spelers die de laatste tijd weinig minuten hebben gemaakt, waaronder ook Marc Janko, had FC Twente een vrij eenvoudige avond tegen WKE. Op het sportcomplex van het Hengelose ATC’65 opende Ruiz de score, waarna Janko, Andrej Rendla (twee keer) en Ninos Gouriye voor een 5-0 uitslag zorgden. De ruststand was 4-0.

Adriaanse vond de oefenwedstrijd nuttig. ‘Jammer van die blessures. Afwachten hoe het met Dario gaat. We zijn voor de zekerheid maar even met hem naar het ziekenhuis gereden om de voet te onderzoeken’, zei de trainer na afloop. Hij had in de eerste helft met Dwight Tiendalli bewust geëxperimenteerd als centrale verdediger. ‘Hij speelde op die positie vroeger in de jeugd van Ajax een tijdje. Hij speelde dan op “vier” en deed dat niet onaardig. Ik heb in het centrum niet zo gek veel alternatieven. Dus wilde ik dat eens proberen. Hij deed het goed’, vond Adriaanse.  Tiendalli mag dinsdag wegens een schorsing niet spelen tegen Vaslui. Hij zal als linksback vervangen worden door Bart Buysse of Thilo Leugers die beiden een helft speelden.

Opstelling FC Twente: Boschker, Tiendalli, Bouma (46’Thesker), Bengtsson, Vogelsang, Rendla, Ruiz (30’ Gouriye), Janko (60′ Stockentree), John (42’ Parker), Vujicevic (15’ Leugers), Buysse (Röseler).

(archieffoto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (6)

 1. Jeroen says:

  Wat zijn al die voetballers toch mega mietjes…elk tikje dat ze krijgen direct weer weken aan de kant.

  Laten ze eens een voorbeeld nemen aan die wierenners..knetterhard op hun bek gaan maar wel door fietsen en dat voor een stuk minder geld dan die verwende betaalde voetballer…bah wat een mietjes.

 2. rifraf says:

  Verschil tussen wielrenners en voetballers is dat een wielrenner zich kan verstoppen in het peloton.Die hoeft niet elke dag tot het gaatje te gaan.Beetje meefietsen met de groep kan iedereen, zelfs een postbode uit Valkenburg met tas.Een voetballer staat vaak aan de kant als deze ook maar het minste of geringste heeft.Dit omdat het een teamsport betreft.Dan stel je fitte spelers op.Snappie????Daarentegen lijkt wielrennen harder, maar dat is alleen in de afdeling…….als men dan valt is het meteen over en uit.Dat dan weer wel.Een voetballer krijgt over het algemeen vele trappen te verduren.
  Maar hou jij je maar bij het korfballen.

 3. Jeroen says:

  Nou Rifraf,

  Ik voetbal zelf al vele jaren hoor…en wellicht is het beter dat je eerst abn leert schrijven voordat je uitspraken hier doet..Maar goed je bent zeker ook iemand met zo`n rood-witte zonne bril..het zijn en blijven verwende mietjes..

 4. Anton says:

  Jaloers Jeroen???

 5. Jeroen says:

  Op wie Anton..?

 6. rifraf says:

  @jeroen: ABN?Zonne bril ipv zonnebril?Jochie toch, wat laat je je kennen.Als je iemand wilt veroordelen, doe het dan goed.Je zult nu wel rode wangetjes als je dit leest.
Archief