Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Vrouwen FC Twente in actie tegen FC Utrecht

Geplaatst op 9 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Voor het vrouwenelftal van FC Twente staat vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Nadat de landskampioen  in de eerste speelronde VVV-Venlo met 2-1 wist te verslaan, is om 19.30 is FC Utrecht de volgende tegenstander. Het duel in de Grolsch Veste wordt live uitgezonden door RTV-Oost.

Binnen de selectie van het vrouwenteam van FC Twente zijn er dit seizoen een aantal wijzigingen. Trainster Mary Kok-Willemsen vervult met ingang van dit seizoen de functie hoofd vrouwenvoetbal. Haar plaats als trainer is ingenomen door de van ATC’65 afkomstige John van Miert (foto). Ook binnen de selectie hebben zich een aantal wijzigingen voorgedaan. Zo beëindigde international Marloes de Boer abrupt haar carrière.

Daar tegenover staat de komst van een viertal nieuwe speelsters.Tessa  Klein Braskamp
maakte deze zomer de overstap van het beloftenteam van FC Twente, terwijl Shanice Van der Sanden overkwam van sc Heerenveen. Naast Ashley Nick, die besloot haar verblijf in Nederland met een jaar te verlengen, wist FC Twente nog twee Amerikaanse voetbalsters vast te leggen. Dannielle de Serriere, een 21-jarige keepster en Blakely Mattern, een 22-jarige verdediger.

Dat vastleggen gebeurde bij de gehele selectie, de speelsters tekenden voorafgaand aan het seizoen allen een contract waarmee zij zich voor een of meerdere jaren aan FC Twente verbonden. Daarmee is de club de eerste in Nederland die de speelsters een financiële vergoeding biedt, ‘een volgende stap in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal’, zo verklaarde voorzitter Joop Munsterman.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief