Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Vrouwen FC Twente landskampioen

Geplaatst op 12 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente zijn voor het eerst in haar bestaan kampioen van Nederland geworden. Door een ruime overwinning (4-1) op Willem II is de titel een feit. Ruim 8000 toeschouwers waren getuige van de primeur voor de club uit Twente.

Voorafgaand aan het duel was duidelijk, dat wanneer FC Twente zelf zou winnen de titel binnen was. Zo niet, zouden de vrouwen afhankelijk zijn van het resultaat dat ADO Den Haag zou behalen tegen FC Utrecht. Hoewel het duel van Den Haag in 4-0 eindigde, was het landskampioenschap voor FC Twente geen moment in gevaar. Dit kwam mede omdat Willem II niet in de sterkste formatie aan kon treden en zich gelukkig prees toch nog enkele wisselspeelsters te hebben. Willem II stopt na dit seizoen met vrouwenvoetbal en deze laatste wedstrijd leken de speelsters allesbehalve de intentie te hebben er nog wat van te maken. Anderzijds was er bij FC Twente de scherpte en vurige wens niet alleen de titel te pakken, maar ook het, sinds lange tijd weer eens massaal aanwezige, publiek te laten zien hoe leuk vrouwenvoetbal kan zijn.

Marloes de Boer had achteraf een verklaring voor de gretigheid die de ploeg aan de dag legde: ‘Anders dan AZ in de voorgaande jaren, willen we niet alleen kampioen worden, maar straks ook presteren in de Champions League. Daarin tref je vaak ploegen uit landen die op dat moment midden in het seizoen zitten. Om die reden hebben we de afgelopen periode stevig doorgetraind, om zo een goede basis te leggen.’

Al in de openingsminuut zorgde Anouk Dekker voor een Twentse voorsprong. Vervolgens duurde het, ondanks een enorm Twents overwicht, tot in de slotfase van de eerste helft voordat er meer afstand genomen werd. De 3-0 ruststand, door treffers van Maayke Heuver en Marlous Pieëte, zorgde er voor dat het kampioenschap bijna binnen was. Hoewel Willem II een kwartier voor tijd nog wel tegen wist te scoren, zorgde invalster Marianne van Brummelen er acht minuten voor tijd voor de definitieve beslissing. In de slotminuut mocht Ashley Nick, die vanwege een gebroken pols niet kon spelen, toch nog haar opwachting maken. Hoewel de Amerikaanse geen balcontact had, kon de aanvoerster van de FC Twente vrouwen het seizoen toch op het veld en met de titel afsluiten.

De overige uitslagen waren:  ADO Utrecht 4-0, AZ-Heerenveen 3-1, VVV-FC Zwolle 2-2. FC Twente eindigt op  44 punten uit 21 wedstrijden, ADO heeft één punt minder. Door de titel plaatsten de vrouwen van coach Mary Kok-Willemsen zich voor de Super Cup en de Champions League.

FC Twente Vrouwen – Willem II Vrouwen 4-1 (3-0)
Toeschouwers:
8.300
Scoreverloop: 01. Dekker 1-0, 34. Heuver 2-0, 39. Pieëte 3-0, 77. Van de Donk 3-1, 82. Van Brummelen 4-1
FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar, Bakker, Van De Putte,De Boer, Hulshof, Dekker, Heuver, Jansen (90. Nick), Worm (70. Van Brummelen), Pieëte (87. Heuvels).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief