Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Wie van de 2

Geplaatst op 25 januari 2021 door   ·   Geen reacties

Op de autoradio hoorde ik zondagmiddag de dienstdoende verslaggevers van Langs de Lijn voortdurend lovende woorden roepen over Nick Marsman (foto links), een verdienstelijke oud-doelman van FC Twente. Hij sloeg tijdens Feyenoord-AZ de ene bal na de andere uit zijn doel. Marsman is sinds kort weer volop in beeld en speelt wekelijks een belangrijke rol in het elftal van Dick Advocaat. In acht van de dertien wedstrijden hield hij de nul en dat is heel goed volgens allerlei statistieken. Hij heeft dan ook in de eredivisie het hoogste reddingspercentage op zijn naam staan met 84,85%. Ja, alles wordt tegenwoordig bijgehouden.

Marsman is opgeleid bij FC Twente. Jarenlang woonde hij in Hengelo. Hij speelde 121 officiële wedstrijden voor de Enschedeërs, inclusief 5 beker- en 3 Europacupwedstrijden. Hij speelde ook voor Go Ahead, Jong FC Twente en FC Utrecht en is nu wekelijks op 30-jarige leeftijd uitblinker bij Feyenoord.

Sander Boschker, de huidige keeperstrainer van de FC, plaatste Marsman in zijn biografie uit 2014 bij de vijf talentvolste keepers van de eredivisie, samen met Cillessen, Krul, Zoet en Mulder. Boschker motiveerde zijn keuze destijds als volgt: ‘Qua meevoetballen is Nick misschien wel de beste keeper van Nederland. Hij kan gigantisch hoog springen en heeft een fantastische reactie. De coaching vanuit het doel kan beter, maar dat komt wel.’

Het duurde even, maar nu lijkt Marsman de nominatie van zijn voorganger waar te maken. Hij werd vorige week zelfs genoemd als opvolger van Onana bij Ajax, maar dat gaat ‘em niet worden, denk ik. Terug naar de FC misschien? Als Joël Drommel, die op de lijst van het hoogste reddingspercentage op de zesde plaats staat met 72,06%, aan het eind van het seizoen vertrekt – hetgeen volgens de deskundigen zeker gaat gebeuren – dan zou Marsman zeker een goede opvolger zijn. Terug naar de basis noemen ze dat. Dat zou wat zijn.

Maar dat geldt ook voor Remko Pasveer (37/foto links), die zondagavond onder meer door Rafaël van der Vaart werd bejubeld om zijn wekelijks stuntwerk in het doel van Vitesse, de huidige nummer 2 van de eredivisie. Hij is na 18 wedstrijden de minst gepasseerde keeper van de competitie. Hij begon bij de FC, speelde voor Heracles, GA Eagles en PSV. Pasveer zou ook een perfecte keeper zijn voor de FC, lijkt me. Komt uit Enschede, woont in Hengelo in dezelfde wijk als Boschker. Kunnen ze samen op de fiets naar de training. Ook zijn contract loopt de komende zomer af. Pasveer staat in het klassement van de reddingspercentages op de tweede plaats met 80,65%.

Een bijna niet te passeren keeper is een must. Wie van de 2 komt terug naar de FC: Marsman of Pasveer?

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief